Romii care şi-au construit castele în cartierul palatelor din Hunedoara au intrat în legalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că proprietarii imenselor construcţii de la marginea Hunedoarei nu mai au niciun fel de probleme legate de autorizaţiile de construcţii, iar cei care şi-au ridicat palate înainte de a obţine autorizarea au fost siliţi să facă demersurile pentru a obţine documentele legale.

Potrivit conducerii Primăriei Hunedoara, palatele construite de ţiganii bogaţi în zona Hăşdat de la marginea Hunedoarei au autorizaţii de construcţii.

FOTOGALERIE: EXCLUSIV Imagini inedite cu Nicolae Ceauşescu, salvate dintr-o clădire părăsită a combinatului din Hunedoara

EXCLUSIV FOTOREPORTAJ: Ţiganii cumpără case vechi româneşti şi le transformă în palate cu turnuleţe

„Au fost, în trecut, cazuri în care proprietarii acestor clădiri au început construcţia fără a avea autorizaţii. În urma controalelor efectuate de angajaţii primăriei, ei au fost nevoiţi să intre în legalitate”, a afirmat Monica Rada, consilierul primarului Hunedoarei.

Reclamaţii pe bandă rulantă
Mai mulţi hunedoreni au reclamat la primărie faptul că romii şi-au construit castelele cu turnuleţe, fără a dispune de documentele care le dau acest drept.

ZOOM: Alaiul unei înmormântări ţigăneşti, condus de un călăreţ, a blocat centrul Devei

Romii din Hunedoara îşi pun bogăţia pe seama tradiţiei

Alte reclamaţii îndreptate împotriva proprietarilor de palate vizează arhitectura grotească a acestora, care nu se potriveşte cu planul urbanistic zonal. Vecinii romilor bogaţi au dorit de asemenea, să se intereseze dacă în ciuda opulenţei afişată de aceştia, ei beneficiază de ajutoare sociale.

EXCLUSIV Povestea lui Superman Sava, ţigan de export cu nume de super-erou

„În ultima privinţă, controalele sunt foarte stricte. Nu sunt cazuri în care familiile care locuiesc în acele „palate” să fie asistate social”, a precizat Monica Rada. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite