Protest inedit la castelul din Hunedoara, împotriva tăierii fondurilor pentru restaurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de tineri a postat un banner imens dedicat ministrului Culturii, Kelemen Hunor, în care cer deblocarea fondurilor necesare lucrărilor de restaurare realizate la Castelul Corvinilor. Iniţiativa hunedorenilor a urmat articolului publicat în Adevărul de Seară Hunedoara despre lipsa de implicare a autorităţilor pentru restaurarea monumentului.

Mesajul bannerului postat pe un zid, în zona Castelului Corvinilor, este concis: "Nu blocaţi fondurile pentru renovarea castelului".

Castelul Corvinilor, cetatea lăsată în părăsire: lucrările de restaurare au fost sistate

Hunedorenii care au afişat mesajul au ales locaţia respectivă, astfel încât bannerul de 12 metri pătraţi să poată fi văzut de turiştii care ies din castel şi, în special, de ministrul culturii, Kelemen Hunor, care s-a aflat sâmbătă în judeţul Hunedoara şi era aşteptat să viziteze edificiul istoric.

Citește despre scandalul în care a fost implicată firma care a contractat lucrările de reabilitare a castelului!

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

Turism reinventat în Hunedoara cu mocăniţe vechi de aproape un secol, din Austria

Cer implicarea autorităţilor

"Suntem foarte nemulţumiţi de faptul că în ciuda importanţei Castelului Corvinilor, nu au mai fost alocaţi bani pentru continuarea lucrărilor de restaurare. Practic, monumentul este lăsat de izbelişte", a afirmat Dan, unul dintre tinerii care au luat parte la iniţiativa inedită.

image

Acţiunea hunedorenilor vine ca urmare şi a articolului publicat în Adevărul de Seară despre lipsa de implicare a autoritţilor în restaurarea monumentului istoric. Citeşte aici reportajul!

Astfel de manifestări vor continua, adaugă tinerii, dacă situaţia castelului şi a altor monumente de interes din zona Hunedoarei nu se va schimba în bine.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite