Primăria declară război centrelor de colectare care primesc capace de canal furate de hoţii de fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele săptămâni, peste 60 de capace de canal au dispărut de pe străzile şi trotuarele Hunedoarei. Administratorii centrelor de preluare a fierului vechi din Hunedoara sunt acuzaţi de complicitate la furturile capacelor de canal, iar unii dintre ei ar putea rămâne fără autorizaţii.

După ce în urmă cu o săptămână reporterii Adevărul de Seară au tras un semnal de alarmă asupra furturilor de fier vechi care au transformat străzile municipiului Hunedoara în adevărate capcane pentru şoferi şi pietoni, administraţia locală este hotărâtă să ia măsuri drastice împotriva patronilor centrelor de colectare, locuri unde ajung în cele din urmă capacele de canal furate.

Fierarii transformă străzile din municipiul Hunedoara în capcane pentru şoferi

Ruinele vechilor combinate siderurgice din judeţul Hunedoara aşteaptă afaceri noi

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că unele dintre centrele de preluare a fierului vechi din localitate ar putea, în viitor, să nu mai primească autorizaţii de funcţionare. Aceasta dacă administratorii lor continuă să fie complicii hoţilor de fier vechi, acceptând capacele de canal furate de pe străzi şi de pe trotuare.

Numai în ultimele săptămâni, potrivit conducerii municipalităţii, peste 60 de capace de canal au dispărut din mai multe zone ale oraşului. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât unele dintre aceste obiecte erau poziţionate în mijlocul unor bulevarde intens circulate. “Suntem ca în Vestul Sălbatic din cauza fierarilor care fac ravagii în Hunedoara”, este de părere Alin Urse, şoferul unui Opel a cărei roată din spate a scăpat, în această dimineaţă, într-o gaură de canal descoperit.

Măsuri drastice
“În cazul în care constatăm că furturile continuă, vom lua măsuri drastice. Deşi nu ne dorim să se ajungă la aşa ceva, vom merge până la refuzul de a mai acorda autorizaţii de funcţionare unor centre de colectare, atâta timp cât ele primesc capace de canal furate de pe străzi”, a declarat Ovidiu Hada, primarul Hunedoarei.

“Fierarii” se arată speriaţi

Vestea că unele centre de colectare ar putea fi închise i-a speriat pe hunedorenii care se supravieţuiesc din colectarea fierului vechi. “Noi săpăm după fier printre ruinele combinatului. Ne rupem spatele cărând fierul pentru o pâine. Dacă s-ar închide centrele, ar fi dezastru. Atunci chiar nu vom mai avea din ce trăi”, spune căruţaşul Lajos Koze, unul dintre clienţii zilnici ai centrelor de colectare din oraş.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite