Fierarii transformă străzile din municipiul Hunedoara în capcane pentru şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de capace de canal au dispărut din mai multe zone ale Hunedoarei. Localnicii din cartierul hunedorean Micro 5 sunt îngrijoraţi de numărul mare de furturi care au transformat localitatea într-un „oraş capcană”.

Străzile, şi aşa pline de gropi, din mai multe cartiere ale Hunedoarei s-au transformat peste noapte în piste cu obstacole periculoase pentru şoferi. Aceasta după ce, în decursul câtorva nopţi, zeci de capace de canal au fost smulse de hoţii de fier vechi şi aduse pentru a fi vândute la centrele de colectare.

Hunedoreanul Gheorghe Constantin este una dintre victimele capcanelor „detonate” în urma furturilor de capace de canal. „Mi-am stricat maşina într-o astfel de groapă, aflată în mijlocul străzii, pentru că nu am observat-o. Este anormal să se întâmple aşa ceva. Cine trece noaptea pe aici, nu prea are şanse să vadă capcanele”, spune, supărat, bărbatul.

image

„Drumul fierului“
Şi alţi locatari ai cartierului Micro 5 din Hunedoara, zonă tranzitată de „fierari” în drumul lor spre centrele de colectare, sunt la fel de revoltaţi. „În fiecare zi, pe aceste străzi trec grupuri de căruţaşi. Ei vin apoi noaptea, în grupuri şi iau capacele, tot cu căruţa. Într-o seară au demontat şi un gard aflat în faţa blocului. De ce nicio autoritate nu ia atitudine?”, se întreabă hunedoreanca Adriana Chira.

Agenţii Poliţiei Comunitare care patrulează în cartierele cu „străzi capcană” susţin că, de cele mai multe ori, nu le pot face faţă hoţilor, deoarece câte o patrulă care se deplasează pe jos are în supraveghere zeci de străzi. La rândul lui, comisarul şef Nicolae Petruş, comandantul Poliţiei Hunedoara, a declarat că administratorii centrelor de colectare a fierului vechi, unde ajung în final capacele de fontă, reuşesc să găsească diverse tertipuri prin care să scape de răspundere.

„Noi le recomandăm hunedorenilor să ne sesizeze despre dispariţia capacelor de canal, în urma cărora se crează un pericol pentru trecători şi şoferi. Angajaţii primăriei se vor deplasa în zonele unde s-au produs furturile şi vor remedia pagubele”, a declarat Monica rada, consiliera primarului Hunedoarei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite