"Luceafărul Huilei", Miron Cozma, şi-a încălcat interdicţia: a fost prins de Poliţie în Petroşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului s-a ales cu dosar penal, după ce a fost depistat în trafic de poliţişti, pe raza municipiului Petroşani, localitate unde are interdicţie de a intra până la sfârşitul anului 2012, conform unei hotărâri judecătoreşti din 2007.

UPDATE: Tiberiu Cozma, fratele lui Miron Cozma, susţine că fostul lider al minerilor nu şi-a încălcat interdicţia. "Miron a fost oprit de Poliţie pe DN66, în zona Defileului Jiului, la popasul Polatişte, într-un loc care în niciun caz nu se află pe raza Petroşaniului. Este doar o încercare de intimidare", a spus Tiberiu Cozma.

"Miron Cozma a fost oprit în trafic de poliţişti, aseară, în timpul unui control de rutină efectuat pe Drumul Naţional 66, pe raza municipiului Petroşani. S-a constatat că a încălcat interdicţia dată de instanţă, cu privire la accesul în Petroşani", a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

NEWS ALERT: Trupurile minerilor morţi în explozia din Mina Uricani au fost scoase la suprafaţă

Viaţa în subteranele morţii: Miner, tată de elevă olimpică: „Ne târâm în genunchi prin minele inundate”

Fostul lider al minerilor care au participat la Mineriadele din anii 1990 se întorcea prin Petroşani de la înmormântările celor cinci ortaci decedaţi în explozia de sâmbătă, din Mina Uricani. Cozma ar putea fi pus sub urmărire penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, în speţă aceea prin care i-a fost interzis accesul în municipiul Petroşani şi în Capitală, până în data de 2 decembrie 2012.

Conform legii, pentru infracţiunea pentru care este cercetat, el riscă amenda penală sau o pedeapsă până la trei luni de închisoare.

Miron Cozma fusese prezent la Uricani şi la Lupeni, unde au avut loc înmormântările minerilor, însă nu a tranzitat Petroşaniul la plecarea spre cele două localităţi din Valea Jiului. Potrivit lui Bogdan Niţu, fostul lider sindical din Valea Jiului nu ceruse derogare pentru a putea tranzita Petroşaniul, deoarece intrase în Uricani şi Lupeni dinspre judeţul Gorj, pe o rută ocolitoare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite