Om de afaceri în război cu Primăria Hunedoara: investiţie de peste un milion de euro blocată de administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Ionescu, un om de afaceri din Hunedoara, acuză administraţia locală de abuzuri. Hunedoreanul a plătit 650.000 de lei pentru patru clădiri dezafectate, dar nu a mai primit certificatul de urbanism pentru a putea dezvolta investiţia.

Omul de afaceri Gheorghe Ionescu a făcut demersurile pentru  a chema Primăria Hunedoara în instanţă, după ce, susţine el, investiţia pe care a încercat să o deruleze pe vechiul amplasament al Uzinelor de Preparare din Teliuc a fost blocată abuziv de conducerea administraţiei locale.

FOTOGALERIE: Cum au fost puse la pământ „turnurile gemene” din Hunedoara, ultimele simboluri ale măreţiei combinatului

FOTOGALERIE ”Mordor” de Hunedoara: ruinele refuzate ca loc de filmare de scenariştii filmului "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage

REPORTAJ: Ruinele combinatului siderurgic din municipiul Hunedoara, aur pentru fierari

„În anul 2008 am achiziţionat de la Minvest cu peste 600.000 de lei, patru clădiri dezafectate ale Uzinei Teliuc, aflată în intravilanul Hunedoarei. Timp de un an am investit peste 250.000 de euro, pentru transforma stabilimentele într-un complex de agrement, cu restaurant, club, Penthouse, piscină şi alte facilităţi, însă deşi finalizarea lucrărilor fusese programată la începutul anului trecut, m-am izbit de înverşunarea reprezentanţilor Primăriei Hunedoara de a-mi stopa investiţia. Primarul Ovidiu Hada a refuzat nejustificat să îmi acorde certificatul de urbanism pentru a putea intabula clădirile, iar una dintre ele, estimată la 100.000 de euro, a fost demolată ilegal de o altă societate. Investiţia în acest complex urma să se ridice la un milion de euro. Aceşti bani îi voi cere Primăriei în instanţă, ca daune pentru abuzurile făcute”, a declarat Gheorghe Ionescu. 

Teren în litigiu
Ovidiu Hada, primarul Hunedoarei, nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei Adevărul de Seară, pentru a răspunde acuzaţiilor (Vom reveni).

În 2009, conducerea Primăriei Hunedoara a justificat refuzul acordării certificatului de urbanism, pe motiv că „există discuţii între Primăria Hunedoara şi Primăria Teliucul Inferior cu privire la teritoriul administrativ pe care se află imobilul”, fapt neconfirmat de reprezenanţii Primăriei Teliucul Inferior.


Lucrări oprite de controalele primăriei

Investiţia în recondiţionarea uneia dintre halele deţinute de Gheorghe Ionescu a fost oprită, după ce angajaţii Primăriei Hunedoara au venit în control de mai multe ori, au dispus amendarea societăţiii pentru lipsa autorizaţiilor de construcţie şi au mai dispus stoparea lucrărilor de şantier, chiar şi a celor efectuate în interior. Clădirea dezafectată urma să fie transformată într-un complex de agrement.

image

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite