Cazul "Directorului criminal": Cunoscuţii l-au ştiut pe Marian Mihalache ca "un băiat de treabă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Mihalache (stânga)  nu a mai suportat distanţa  de iubita sa, Loredana  Pricăjan (dreapta)
Marian Mihalache (stânga) nu a mai suportat distanţa de iubita sa, Loredana Pricăjan (dreapta)

Director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Hunedoara, Marian Mihalache, (48 de ani) a fost reţinut pentru crimă. Mihalache, care este şi vicepreşedinte PDL Hunedoara, este descris de apropiaţi ca „un băiat de treabă“. Nimeni nu ar fi bănuit că în spatele acestei imagini se ascunde un criminal.

Povestea pe care o trăiau Mihalache şi iubita sa Loredana Pricăjan pare desprinsă dintr-un scenariu de telenovelă. El, persoană cu relaţii, popular, ajuns director adjunct la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Hunedoara, cu acoperire politică dată de funcţia de vicepreşedinte PDL Hunedoara. Ea, frumoasă, liniştită, asistentă medicală. Numitorul comun dintre cei doi: dragostea, terminată într-o baie de sânge.

Directorul ucigaş a divorţat „din lipsă de sentimente”

Directorul APIA, Marian Mihalache, suspect de crimă pasională, nu a fost audiat

EXCLUSIV Povestea tinerei ucisă în Dublin de directorul APIA Hunedoara

Director la APIA Hunedoara suspect de crimă în Irlanda

Cazul "Directorul ucigaş": Marian Mihalache acuzat oficial de crimă

Moartea Loredanei Pricăjan, femeia ce ar fi fost ucisă săptămâna trecută la Dublin, Irlanda, de fostul ei iubit, Marian Mihalache, i-a şocat pe toţi cunoscuţii celor doi. Femeia a fost găsită fără viaţă, cu gâtul tăiat, iar lângă patul ei, cu răni la gât zăcea Mihalache. Potrivit unor surse judiciare, citate de presa irlandeză, decizia Loredanei de a rupe definitiv relaţia cu Marian Mihalache a determinat crima.

Loredana absolvise Liceul Sanitar din Hunedoara şi, înainte de a pleca în Irlanda,  în urmă cu şase ani, a lucrat un timp în cabinetul medical din cadrul Siderurgica SA Hunedoara. Este perioada în care l-a întâlnit pe Mihalache. El era atunci director la Eco Sid SA Hunedoara.

Portretul criminalului

Fosta soţie a lui Mihalache, Angela Marian, este medic pediatru în Deva. Cei doi au şi un băiat, în vârstă de 17 ani. El mai avea o fiică din prima căsnicie, care este căsătorită şi are un copil. La 25 februarie cei doi aveau termen în procesul de partaj.

Întrebată de comportamentul lui Mihalache, Veronica Borungel, şefa APIA Hunedoara, susţine că nu îşi explică cele întâmplate întrucât bărbatul este „un coleg model, care ştie să conducă o instituţie, deschis şi jovial".

Când vorbeşte despre Marian Mihalache, prezumtivul criminal al copilului său, mama tinerei ucise îl numeşte sarcastic „domnul director": „A omorât-o omul care a umblat la mine în casă, de 15 ani, domnul director Mihalache Marian".

Mihalache a făcut obiectul unui scandal de presă în cursul anului trecut. El a semnat un amendament la contractul său individual de muncă, potrivit căruia în cazul în care acesta este desfăcut fără acordul lui, angajatorul să-l despăgubească cu echivalentul a 180 de salarii. Salariul brut al directorului Mihalache era de 3.800 de lei brut, la care se adăugau sporurile de 50%.

"Marian Mihalache se comporta ca un ginere chiar dacă cei doi nu erau căsătoriţi. Venea acasă la familie, aducea cadouri, chiar şi când Loredana nu era acasă."
Aurelia Popescu
vecină


Marian Mihalache riscă închisoare pe viaţă

Directorul suspectat de omor riscă să stea tot restul vieţii după gratii, în Irlanda, dacă justiţia locală îl găseşte vinovat. Seán Mac Seoin, ofiţer de presă al Poliţiei din Dublin, a declarat, pentru reporterii „Adevărul de Seară" Hunedoara, că Marian Mihalache a fost arestat luni seara, ca prim suspect în cazul uciderii Loredanei Pricăjan.

Schimb de informaţii

Conform declaraţiilor lui Robert Drăguşanu, inspector-principal în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), încă de vineri, poliţia irlandeză a solicitat părţii române, prin Interpol, date despre suspect şi victima sa. Şi Ministerul Afacerilor Externe a confirmat ieri-seară că un cetăţean român acuzat în cazul uciderii unei conaţionale din Dublin a fost reţinut de autorităţile irlandeze.

Anchetat de poliţia irlandeză

Potrivit ultimelor informaţii, Marian Mihalache se afla ieri internat sub pază la Spitalul St. Vincent's, din Dublin. Medicii îi tratează rănile pe care acesta şi le-a provocat cu cuţitul în tentativa de a-şi lua viaţa după comiterea omorului.

Conform legislaţiei internaţionale actuale, Marian Mihalache va fi anchetat de poliţia irlandeză, iar dacă va fi găsit vinovat îşi va executa pedeapsa într-o închisoare din Irlanda. Ofiţerul Jim Molloy, din cadrul Poliţiei irlandeze, a precizat că, în conformitate cu Codul Penal irlandez, pedeapsa pentru omucidere în această ţară este închisoarea pe viaţă.

Ar putea fi exclus din partid

Preşedintele PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi, citat de Mediafax, a declarat că vicepreşedintele PDL Hunedoara Marian Mihalache ar putea fi exclus din partid, conform regulamentului intern, dacă instanţa irlandeză îl va găsi vinovat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite