Familia sinucigaşei de la C.A.R. a fost chemată să plătească daunele produse clienţilor înşelaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frauda de la Casa de Ajutor Reciproc „Decebal” este cercetată într-un dosar cu „Autor Necunoscut”. Clienţii păgubiţi cu sume de zeci de mii de lei de către casiera sinucigaşă au fost asiguraţi de conducerea instituţiei că îşi vor primi banii investiţi.

Unii dintre membrii Casei de Ajutor Reciproc „Decebal” din Deva, care au depus plângeri penale împotriva conducerii instituţiei după ce s-au trezit zilele trecute că nu îşi mai pot recupera bani dispăruţi din conturi, au primit o parte din sumele depuse.

„După decesul casierei Cornelia Bordea, despre care am aflat că şi-ar fi însuşit economiile noastre, am cerut retragerea celor 90.000 de lei pe care i-am investit, dar am aflat că nu se mai regăseau în contul meu. O parte din bani mi-au fost înapoiaţi deja, cu promisiunea că voi primi şi restul sumei, în termenul legal”, a declarat Ana Bumbu, una din clientele instituţiei.

Ancheta în cazul casierei sinucigaşe a luat proporţii: conducerea CAR “Decebal” a primit zeci de plângeri de la clienţii ţepuiţi

Paul Petreanu, preşedintele CAR „Decebal”, a anunţat că îi va chema în instanţă pe membrii familiei casierei Cornelia Bordea, pentru a le cere despăgubiri, după ce aceasta ar fi delapidat instituţia şi, în acelaşi timp, s-ar face vinovată de înşelarea câtorva zeci de clienţi.

În urmă cu două săptămâni, fosta angajată, în vârstă de 54 de ani, a fost găsită spânzurată cu lesa câinelui ei. Ulterior, peste 60 de membri ai CAR „Decebal” au reclamat că au fost înşelaţi, pentru că şi-au încredinţat economiile reprezentantei instituţiei financiare nebancare (IFN).

Dosar cu "AN"

„Numărul sesizărilor împotriva CAR „Decebal” a crescut în ultimele zile, însă nu putem face publice datele anchetei”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Un dosar penal cu autor necunoscut, în care sunt cercetate împrejurările producerii fraudei de la IFN-ul devean se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

Confruntare tensionată la tribunal: brokerul şi-a ascuns privirea şi a izbucnit în plâns în faţa păgubiţilor

CITEŞTE ŞI: Familia arestată după ce a "ţepuit" peste 300 de clienţi ai site-ului E-bay va primi sentinţa

Procurorii îi sfătiuesc pe devenii care consideră că au fost păgubiţi să se adreseze Parchetului şi să se constituie părţi civile în dosarul penal. Este cea mai sigură modalitate de a-şi recupera banii investiţi.

Şefii CAR au depus, la rândul lor, plângeri penale pentru delapidare şi fals în înscrisuri. Prejudiciul, care este în curs de stabilire, ar putea fi pus în seama familiei casierei sinucigaşe. „Eu nu ştiu despre ce este vorba şi nu vreau să comentez situaţia”, a declarat Cristian Bordea, fiul Corneliei Bordea.

Prejudiciu necunoscut

„Controlul gestionar de fond efectuat de corpul de control al Uniunii Judeţene a Caselor de Ajutor Reciproc Hunedoara şi ancheta demarată de instituţiile specializate sunt în plină desfăşurare, urmând ca după terminarea investigaţiilor să se stabilească prejudiciul.

Însă indiferent de nivelul prejudiciului, modul de recuperare şi persoanele vinovate, toţi membrii CAR Decebal IFN Deva care au depus bani şi au luat împrumuturi beneficiază de respectarea în totalitate a drepturilor lor”, a precizat Loredana Tarnovschi, directorul economic al CAR Decebal.

Clienţii care doresc să renunţe la calitatea de membru şi să îşi retragă fondul social vor primi în urma solicitărilor depuse, în termen de maximum 30 de zile, toţi banii pe care fac dovada ca i-au depus, au mai precizat reprezentanţii IFN-ului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite