Confruntare tensionată la tribunal: brokerul şi-a ascuns privirea şi a izbucnit în plâns în faţa păgubiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adriana Constantin, principalul învinuit într-un dosar de mare corupţie în care prejudiciul reclamat se ridică la două milioane de euro şi-a întârziat apariţia în sala de judecată  a Tribunalului Hunedoara.

Deşi procesul a fost programat să înceapă la ora 9.00, foştii clienţi ai hunedorencei au fost nevoiţi să aştepte sosirea escortei, pentru mai bine de o oră. De asemenea, spre nemulţumirea justiţiabililor aflaţi la Tribunalul Hunedoara, judecarea litigiului a fost amânată alte câteva zeci de minute, pentru că şi procurorul care a instrumentat dosarul în instanţă a rămas blocat în trafic.

CITEŞTE ŞI: Familia arestată după ce a "ţepuit" peste 300 de clienţi ai site-ului E-bay va primi sentinţa

La intrarea în sala de judecată, Adriana Constantin şi-a ascuns faţa sub gluga hainei, în timp ce trei angajaţi ai Penitenciarului Aiud au ferit-o de privirile oamenilor. În numai câteva luni, de la începerea procesului, chipul femeii acuzată că a înşelat peste 300 de oameni dintre care mulţi i-au încredinţat economiile de-o viaţă a suferit schimbări radicale. Părul i-a albit complet, iar pielea feţei i s-a stafidit din cauza stressului. În sala de judecată, hunedoreanca şi-a întors privirea şi a izbucnit în plâns.

Şi-au pierdut economiile
Lacrimile ei nu au impresionat pe nimeni. „Noi suntem cei batjocoriţi”, au strigat în cor, mai mulţi hunedoreni aflaţi în sala de judecată, nemulţumiţi de întârzierea magistraţilor. Între timp, mulţi dintre păgubiţi au semnat un memoriu, în care cer Comisiei de Abuzuri din Senatul României ca procesul să decurgă mai repede, astfel încât să îşi poată recupera economiile pierdute. „I-am încredinţat firmei de brokeraj 200.000 de lei, pe care vreau să îi primesc înapoi. Mulţi se află în situaţia mea. Au rate la bănci şi datorii de plătit şi, în locul banilor investiţi au primit chitanţe şi portofolii false”, a declarat, supărat, Marius Pantilimon, unul dintre semnatarii petiţiei. 

Procesul Adrianei Constantin a fost soldat cu o nouă amânare, astăzi.

Avocatul SSIF Broker SA Cluj-Napoca a solicitat suspendarea judecării cauzei şi retrimiterea acesteia la Parchet. El a invocat o excepţie de neconstituţionalitate la modul cum a fost efectuată ancheta, excepţie care va fi luată în discuţie la următorul termen al procesului.

Deveanca, aflată în arest preventiv, este învinuită că, în calitate de director al sucursalei devene a SSIF Broker SA Cluj Napoca, a indus în eroare peste 300 de oameni. Cercetată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată, ea riscă să petreacă viitorii 20 de ani după gratii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite