Descinderi în două locaţii din Petroşani, într-un dosar legat de traficul comorilor dacice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare în locaţii din judeţele Hunedoara şi Constanţa şi în Capitală, pentru destructurarea unei reţele care se ocupa de traficarea de obiecte de patrimoniu pe piaţa internaţională.

Trafic cu ouă de dinozaur şi carapace de broască preistorică, furate din siturile paleontologice

Audieri tensionate la Judecătoria Deva, în procesul pentru traficul comorilor dacice

Azi dimineaţă au avut loc mai multe percheziţii domiciliare în judeţul Hunedoara, în cadrul unei acţiuni prin care s-a încercat destructurarea unei reţele de traficanţi de comori sustrase din siturile protejate din Munţii Orăştiei.

"Mai multe persoane au fost puse sub urmărire penală pentru braconaj arheologic, trafic de obiecte de patrimoniu, furt calificat şi tăinuire.

Percheziţiile au fost organizate în două locaţii din Petroşani, iar acţiunea nu s-a încheiat la această oră. Persoanele la domiciliile cărora au avut loc percheziţii vor fi conduse la sediile Poliţiei, pentru a da declaraţii. Nu a fost nimeni reţinut în cauză, până în prezent", a declarat pentru Adevărul de Seară, procurorul Adina Velescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru mai multe infracţiuni: efectuare de detecţii şi săpături neautorizate în siturile arheologice protejate, furt, furt calificat, tăinuire. Dosarul are legătură cu celelalte trei dosare penale privind furtul şi traficarea comorilor dacice din Munţii Orăştiei.

“Acţiunea din această dimineaţă este coordonată de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Au avut loc 28 de percheziţii domiciliare, două dintre ele fiind în Hunedoara iar celelalte în Constanţa şi Bucureşti”, a precizat inspectorul Bogdan Niţu, de la IPJ Hunedoara.

Călăraşi: Descinderi în forţă la Săruleşti UPDATE

Cinci traficanţi de comori dacice sunt cercetaţi pentru valorificarea ilegală a unor tezaure în valoare de peste patru milioane de euro

Judeţul în care se face trafic cu orice, de la brăţări din aur la locomotive cu abur

Vom reveni cu amănunte!

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite