Cazul exploziei din "mina morţii" este în topul operaţiunilor de salvare ale ISU Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele patru luni ale acestui an, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au intervenit în peste 2.000 de cazuri de situaţii de urgenţă, în care le-a fost solicitat ajutorul. Una dintre cele mai dificile misiuni a fost cea în urma tragediei de la Uricani, soldată cu cinci victime.

În topul celor mai importante misiuni din acest an desfăşurate de angajaţii ISU Hunedoara, conform evaluarilor instituţiei, se află tragedia de la mina Uricani, din 5 februarie, când cinci angajaţi ai exploatării miniere au fost ucişi într-o explozie petrecută la 430 de metri în subteran.

NEWS ALERT: Trupurile minerilor morţi în explozia din Mina Uricani au fost scoase la suprafaţă

Viaţa în subteranele morţii: Miner, tată de elevă olimpică: „Ne târâm în genunchi prin minele inundate”

A fost cea mai mare desfăşurare de forţe la care au participat militarii şi paramedicii din cadrul instituţiei, însă cele cinci victime ale exploziei nu au mai putut fi salvate.

Misiune periculoasă
O altă intervenţie dificilă la care au participat pompierii a fost în 9 ianuarie, în urma unui incendiu care a mistuit acoperişul unei clădiri monument istoric, din proprietatea Sidermet Călan. Lichidarea incendiului izbucnit în miez de noapte a durat şapte ore.

„Focul se manifesta cu violenţă la podul şi acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de m², cu posibilităţi de propagare la încăperile situate la parter, precum şi la garajele aflate în apropiere. Pe timpul desfăşurării intervenţiei, s-a acţionat în condiţii dificile cu riscul ca elementele de construcţie să se prăbuşească. Clădirea se afla într-o stare avansată de degradare, iar incendiul afectase structura de rezistenţă a planşeelor şi a acoperişului”, a precizat locotenentul Anemona Doda.

Echipajele SMURD, cele mai solicitate
În primele patru luni ale acestui an, angajaţii ISU Hunedoara au fost solicitaţi pentru a interveni în peste 2.000 de situaţii de urgenţă, cele mai multe solicitări fiind pentru echipajele SMURD.   

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite