Enigmă: cine e Jules Verne de România care în 1900 visa la tramvaie suspendate în centrul municipiului Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O carte poștală veche, descoperită din întâmplare de un devean împătimit de SF, prezintă o imagine a municipiului Deva de la începutul anilor 1900, în care tramvaiele suspendate circulă deasupra străzii Regina Maria din centrul orașului.

În desenul care reproduce fidel vechiul centru al muncipiului Deva apar mai multe personaje, trăsuri, biciclete și un tramvai suspendat.

FOTOGALERIE ”Mordor” de Hunedoara: ruinele refuzate ca loc de filmare de scenariştii filmului "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage

REPORTAJ: Ruinele combinatului siderurgic din municipiul Hunedoara, aur pentru fierari

“Cred că un artist a încercat să-și imagineze cum va arăta orașul peste o sută de ani. Este ca tema <Noi în anul 2000>  pe care o primeam la orele de desen, înainte de 1989, și în care trebuia să pictăm cum credem noi că va arăta orașul în anul 2000”, spune Marius Olar, membru al Asociației Teseract.

image

FOTOGALERIE: EXCLUSIV Imagini inedite cu Nicolae Ceauşescu, salvate dintr-o clădire părăsită a combinatului din Hunedoara

Hunedoreanul, pasionat de fotografie și literatură SF, spune că a primit fotografia în format electronic, alături de alte câteva sute de imagini reprezentând orașele României la început de secol XX.

“Ar fi interesant să aflăm cine este autorul. Anii 1900 au fost foarte creativi. Operele lui Jules Verne aprindeau imaginația tuturor”, spune Marius.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite