Medic ginecolog acuzat de malpraxis: O pacientă s-a ales cu intestinul tăiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Lazarenci din Deva acuză un medic ginecolog de malpraxis
Familia Lazarenci din Deva acuză un medic ginecolog de malpraxis

O deveancă îl acuză pe medicul ginecolog Romeo Stănescu de eroare medicală şi este hotărâtă să-i facă plângere penală. Bucuria de a avea un copil s-a transformat într-un coşmar pentru soţii Lazarenci din Deva.

Şocant: Un hunedorean trăieşte de şapte ani cu un cuţit înfipt în spate

Umilit de sistemul medical: Lipsa de interes a medicilor a lăsat un tânăr infirm

Soţia acestuia Roxana, în vârstă de 20 de ani, avea să afle, în urma unor investigaţii medicale că fătul prezintă malformaţii şi că se impune un chiuretaj. Din păcate, operaţia efectuată la Spitalul Judeţean din Deva de medicul RomeoStănescu s-a dovedit a fi un eşec. După operaţie, soţul tinerei a fost anunţat că unul dintre oasele fătului a rupt intestinul şi că s-a impus efectuarea anusului iliac temporar. Acest lucru presupune ca, pentru o anumită perioadă, femeia va avea un capăt al intestinului scos în afara corpului undeva în zona stomacului iar eliminarea excrementelor se face într-o pungă ataşată de intestin. “Am fost îngrozită de ceea ce mi s-a întâmplat. Urmează să efectuez o nouă operaţie în urma căreia să se corecteze greşeala medicului Stănescu. Medicii din spital mi-au spus că aşa ceva este un adevărat măcel. Nu mai vreau să-l văd în viaţa mea pe acest om”, a spus cu lacrimi în ochi Roxana.

Exasperat, soţul tinerei a cerut o expertiză medico-legală. Contactat de Adevărul de Seară, medicul legist Claudiu Oiegar a declarat că nu se poate pronunţa cu certitudine asupra aceestui caz. “Mi se pare suspect ca oasele unui făt de trei luni să sfâşie un intestin. Dar eu nu am primit fişa din timpul opraţiei. Aştept ca pacienta să-l dea în judecată pe medic pentru a avea aceces la aceste informaţii”, a spus Oiegar.

Romeo Stănescu

Medicul Romeo Stănescu se apără şi spune că operaţia a fost deosebit de complicată. “Fătul era mare şi unul dintre oase a tăiat intestinul gros. E adevărat că s-au folosit şi instrumente dar e greu de spus dacă intestinul femeii a fost tăiat de un instrument chirurgical”, a declarat Stănescu. Acesta a mai precizat că nu se consideră vinovat cu nimic.

“O astfel de operaţie presupune şi incidente intraoperatorii”, Romeo Stănescu, medic ginecolog.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite