Umilit de sistemul medical: Lipsa de interes a medicilor a lăsat un tânăr infirm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Rebrean îi acuză pe medici de lipsă de interes.
Florin Rebrean îi acuză pe medici de lipsă de interes.

Florin Rebrean, în vârstă de 27 de ani, venit să petreacă Revelionul la Straja, a trăit o noapte de coşmar în spitalele hunedorene. A rămas fără un deget în urma unui accident stupid şi chiar dacă a fost transportat la trei unităţi medicale, nu a găsit niciun chirurg să i-l pună la loc.

În chiar noaptea de Revelion, bărbatul a lovit cu pumnul într-un pahar şi a rămas fără degetul mic de la mâna dreaptă. Imediat, un echipaj al paramedicilor i-a acordat primele îngrijiri şi l-a transportat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Florin Rebrean a sperat degeaba că medicii chirurgi îi vor „lipi” degetul la loc. „Doctorul de gardă mi-a spus că nu mă poate ajuta, că mai bine aş merge la alt spital. Nu mi-a dat nici măcar un calmant şi nu s-a uitat la degetul tăiat, pe care l-am adus într-o pungă congelată cu cârnaţi”, a povestit Florin Rebrean.

Refuzat de Ambulanţă, a luat taxiul
În cursa contracronometru pentru salvare, bărbatul a apelat la personalul de pe Ambulanţă al spitalului însă a fost refuzat categoric, deşi s-a oferit să plătească 2.000 de lei pentru a fi transportat la o clinică din Cluj Napoca. La orele patru dimineaţa a ajuns cu un taxi la Spitalul din Haţeg. „Aici medicii s-au uitat la rană şi mi-au dat gheaţă şi un calmant. Nimic mai mult. Am urcat din nou într-un taxi şi m-am oprit doar la o clinică din Cluj-Napoca. Degeaba, medicii mi-au spus că este prea târziu, că operaţia s-ar fi putut face mai devreme”, a mai spus tânărul. Trecuseră doar cinci ore de la accident.

Acuză lipsa medicului specialist
Medicii de la spitalul de urgenţă din Petroşani, unde bărbatul ar fi putut primi ajutor, dau vina pe lipsa de personal din unitate. „Bărbatul nu a putut fi ajutat, pentru că medicul chirurg plastician nu se afla în localitate. Avem un singur chirurg plastician. În plus, omul a refuzat internarea şi corecţia degetului bont, aşa că legislaţia nu ne putea permite să îi punem la dispoziţie o ambulanţă, pentru a-l transporta la clinica din Cluj”, a precizat medicul Alin Vasilescu, coordonatorul Serviciului de Urgenţă al Spitalului Petroşani.

„Medicii mi-au spus că este prea târziu, că operaţia s-ar fi putut face mai devreme”
Florin Rebrean


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite