Şocant: Un hunedorean trăieşte de şapte ani cu un cuţit înfipt în spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoareanul trăieşte cu un cuţit înfipt în spate. Foto: D. Guţă
Hunedoareanul trăieşte cu un cuţit înfipt în spate. Foto: D. Guţă

Viorel Negrilă, în vârstă de 45 de ani, a fost înjunghiat în umărul stâng de un vecin, în martie 2003. Lama cuţitului s-a rupt şi i-a rămas în corp. Mai mult, obiectul contondent a alunecat în jos şi, după ce a trecut de coloana vertebrală, a ajuns sub coasta dreaptă. 

CITEŞTE ŞI:

Umilit de sistemul medical: Lipsa de interes a medicilor a lăsat un tânăr infirm

Tumora gigant, subiect de documentar

În tot acest timp, bărbatul nu a ştiut că lama cuţitului i-a rămas în corp, deşi a simţit de multe ori dureri foarte mari. A aflat de necaz abia în urmă cu câteva zile, după ce s-a internat la Spitalul Judeţean din Deva, rănit într-un accident de motocicletă. Deşi sănătatea îi este pusă în pericol, Viorel Negrilă va trebui să mai aştepte, pentru a fi operat. „În 2003, un vecin de-al meu a trecut pe lângă mine şi, fără să îmi dea vreo explicaţie, mi-a înfipt cuţitul în spate. S-a întâmplat la Săliştioara, în satul meu natal. Bărbatul a dat să mă mai lovească o dată, dar a observat că nu mai avea lamă la cuţit. Îi era mâna plină de sânge. Mi s-a făcut rău şi am fost dus la spital. Nu am mai apucat să îi cer explicaţii pentru ceea ce făcuse”, a povestit Viorel Negrilă.

Hunedoareanul trăieşte cu un cuţit înfipt în spate. Foto: D. Guţă


La secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean din Deva, hunedoreanul povesteşte că a fost tratat cu indiferenţă de medicul de gardă, despre care se fereşte să vorbească, şi de către asistente. „M-au cusut, dar nu mi-au făcut nicio radiografie. Le-am cerut gheaţă să îmi pun la rană şi mi-au cerut să plec, pentru că afară este destulă zăpadă. Aşa că am plecat”, a adăugat Negrilă.

Hunedoara

Foto: Lama cuţitului de cinci centimetri a rămas sub coastă. D. Guţă

Timp de şapte ani, bărbatul nu a bănuit existenţa cuţitului în spatele său. Lama în lungime de cinci centimetri a fost descoperită în urma unei radiografii. Imediat, hunedoreanul a plecat să se interneze la o clinică din Cluj-Napoca, unde ar fi vrut să fie operat. „Medicii mi-au spus să revin după data de 10 februarie, că poate se eliberează vreun pat. Cu alte cuvinte, dacă nu o să mor până atunci, să merg...”, a declarat astăzi, pentru Adevărul de Seară, Viorel Negrilă.

În cei şapte ani, lama intrată în corp sub umărul stâng a ajuns sub o cosată din partea dreaptă, în partea inferioară, străbătând astfel coloana vertebrală. 

Medicii deveni au suspiciuni în privinţa hunedoreanului  
Medicul Tănase Popa, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor Deva, a declarat că un astfel de caz, al lui Viorel Negrilă, pare cusut cu aţă albă. “Este imposibil ca un medic de la Urgenţe să nu respecte procedura care prevede ca în cazul unei plăgi prin înjunghiere să fie analizată rana în profunzimea ei. În toată activitatea m,ea de medic la Spitalul Judeţean Deva nu am întâlnit aşa ceva. Eu cred că Negrilă s-a prezentat la spital la câteva zile de la incident. Probabil că rana era închisă şi nu sângera. Astfel că medicul nu a putut efectua sondarea acesteia”, a declarat şeful UPU Deva.
În privinţa altor informaţii despre medicii din Deva care l-au consultat, Viorel Negrilă nu vrea să dea nicio informaţie. “Întâi să-mi scoată lama şi după aceea vorbesc. Vin cu acte medicale şi cu nume de medici care nu mai au ce căuta în Spitalul din Deva. Mă tem că nu mă vor mai opera”, a spus hunedoreanul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite