Drumul judeţean Hunedoara - Deva rămâne distrus, şoferii mai au de aşteptat reparaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DJ Deva (Sântuhalm) - Hunedoara este una dintre cele mai aglomerate şosele din judeţ. D. Guţă
DJ Deva (Sântuhalm) - Hunedoara este una dintre cele mai aglomerate şosele din judeţ. D. Guţă

Şoferii sunt nevoiţi să facă jaloane pe şoseaua Deva - Hunedoara, trecând de pe o bandă de circulaţie pe sensul opus de mers, pentru a ocoli zonele unde încă au loc lucrări. Repararea drumului mai are de aşteptat, întrucât termenul de finalizare al proiectului derulat în zonă, stabilit pentru această lună, a fost decalat.

Carosabilul stricat de şanţurile săpate pentru montarea conductelor a fost reasfaltat, dar „petecele” din şosea nu sunt pe placul celor mai mulţi dintre conducătorii de maşini. „Drumul era foarte bun în urmă cu câţiva ani, dar acum pe unele porţiuni suntem nevoiţi să mergem şi cu maxim 40 de kilometri la oră, pentru a evita pericolele”, a spus, nemulţumit Vasile Birta, din Hunedoara.

Fierarii transformă străzile din municipiul Hunedoara în capcane pentru şoferi

Cum se căpuşează un proiect european, în valoare de 64 de milioane de euro

Chiar dacă iniţial reprezentanţii Apa Prod SA, societatea beneficiară a proiectului ISPA derulat în zonă, au anunţat că lucrările la canalizare urmau să se încheie în cursul acestei luni, finalizarea proiectului a fost, în cele din urmă, decalată cu un an.  

“Unul dintre motivele întârzierilor a fost necesitatea reproiectării colectorului de canalizare Hundoara – Sântuhalm, de 8,2 km, datorită reabilitării tronsonului menţionat“, a precizat Cristina Rangheţean, consilier în cadrul SC Apa Prod SA.

O altă cauză a întârzierilor o reprezintă "dificultăţiile întâmpinate de constructor la instalarea conductelor de canalizare, datorate adâncimilor mari de pozare ale conductelor, de până la opt metri, şi diametrului mare al acestora, de 1.000 de mm", a mai precizat Cristina Rangheţean.

Conducerea Apa Prod a precizat că, după finalizarea proiectului ISPA, în valoare de 65 de milioane de euro, şoseaua va fi refăcută complet.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite