Cheltuieli neprevăzute: Restaurarea Muzeului din Deva înghite alți 560.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou proiect de restaurare al clădirii Muzeului Civilizației Dacice și Romane din municipiul Deva a fost scos la licitație publică, după ce timp de aproape patru ani clădirea a fost în șantier. După ce pentru precedentul proiect au fost alocați 2,75 de milioane de lei, s-a ajuns la concluzia că mai este nevoie de 560.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcții.

Cele 2,75 milioane de lei alocate în anul 2007 proiectului de modernizare a Muzeului Civilizației Dacice și Romane din municipiul Deva nu au fost suficienți pentru acoperirea unor lucrări de construcții care, deși fuseseră programate să dureze 11 luni, s-au întins până în prezent.

Descoperire impresionantă la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, capitala Daciei romane

FOTOGALERIE: De ce templul dacilor de la Sarmizegetusa este asediat de yoghini

Mai mult, societatea Castrum Tim SRL, care a derulat proiectul a obținut în instanță plata unor facturi în valoare de 274.000 de lei, pe care fosta conducere a instituției de cultură a refuzat să le achite pe motiv că lucrările și utilajele trecute în decont erau fictive.

Alți bani, altă distracție
Conducerea muzeului din Deva a organizat o nouă licitație publică pentru atribuirea unui proiect ce prevede lucrări de modernizare și de restaurare a Castelului Magna Curia, unde se află în prezent sediul instituției. Costul estimativ al proiectului este de 558.000 de lei, iar fondurile vor fi alocate de la bugetul Consiliului Județean Hunedoara și al muzeului. 

FOTOREPORTAJ: Locul neschimbat de milenii, la poalele cetăţii antice Piatra Roşie

FOTOGALERIE: Supravieţuiesc izolaţi de civilizaţie, în vechile cantoane ale mocăniţei

“Lucrările pentru care se organizează licitația publică nu au fost prevăzute în contractul vechi.Practic, la întocmirea acelui contract nu s-a știut că este nevoie și de aceste lucrări”, a declarat Liliana Țolaș, managerul interimar al Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva.

Din 2007 și până în acest an, cât timp o aripă a Castelului Magna Curia a fost în șantier, muzeul nu a putut funcționa la capaitate normală, astfel a avut un număr mic de vizitatori și un profit la fel de redus. Începând cu anul viitor, susțin reprezentanții instituției, o dată cu finalizarea restaurării, întreg muzeul va fi redeschis iar tezaurele și colecțiile de valoare din patrimoniul lui vor fi din nou expuse.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite