FOTOGALERIE: De ce templul dacilor de la Sarmizegetusa este asediat de yoghini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adepții MISA consideră templul dacilor de la Sarmizegetuza Regia unul dintre locurile ideale pentru meditație. Yoghinii susțin că soarele de andezit din locul ascuns în Munții Orăștiei este o poartă de comunicare cu o lume paralelă, numită Shambala, despre care se crede că este un tărâm paradisiac.

Fiecare duminică de vară aduce la cetatea dacică de la Sarmizegetusa un număr mare de adepți ai Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), dar şi de practicanţi de reiki şi alte tipuri de meditaţii. Aceasta pentru că ruinele vechilor temple dacice au devenit unul dintre locurile ideale de meditație pentru yoghini, care susțin că aici se află unul dintre cele mai puternice centre energetice din lume.

FOTOGALERIE: Supravieţuiesc izolaţi de civilizaţie, în vechile cantoane ale mocăniţei

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

Turism reinventat în Hunedoara cu mocăniţe vechi de aproape un secol, din Austria

"În complexul de la Sarmisegetuza, cel mai încărcat loc din punctul de vedere al rezonanţei cu tărâmul Shambala este chiar „Soarele de andezit” sau discul solar. În zonă se remarcă o încărcare vitală cu totul şi cu totul excepţională, evidenţiată şi de dimensiunea mult peste medie a arborilor şi a vegetaţiei din jurul sanctuarului dacic", informează reprezentanții MISA, pe pagina oficială de Internet.

Aceeași pagină de Internet a mișcării prezintă mărturiile mai multor yoghini, despre trăirile avute în timpul meditațiilor pe care le-au desfășurat, în templu. "Mă simţeam invincibil şi nemuritor, una cu pământul şi cu stelele”. scrie Horia, unul dintre adepții MISA.

image

Urcarea pe monumentele antice este interzisă, fiind pedepsită cu amenzi.

Arheologul Mihai Căstăian susține că a întâlnit cazuri în care turiștii pe care i-a însoțit în excursiile organizate spre Cetățile Dacice au fost exasperați de modul de manifestare al adepților MISA.   

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite