Bogdănel Niţu, interlopul reţinut pentru acte de crimă organizată, a fost pus în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Braşov au respins propunerea de arestare formulată de procurori pe numele lui Bogdănel Niţu, un cunoscut interlop devean cercetat, judecat şi condamnat în mai multe dosare de crimă organizată. Niţu a fost trimis în faţa instanţei pentru infracţiuni de fraudă informatică.

Doar patru dintre cei 16 presupuşi membrii ai unei grupări temute de interlopi, reţinută de procurorii DIICOT, au primit mandate de arestare preventivă. În schimb, pentru Bogdănel Niţu, deveanul acuzat că ar fi făcut parte din gruparea de crimă organizată, instanţa Tribunalului Braşov a dispus cercetarea în libertate.

Sentinţă finală în dosarul interlopilor cu epoleţi: „Spumă şi Bibanul” au intrat la apă

Ţepe de milioane de euro, date de „boschetari” puşi în fruntea firmelor controlate de o grupare româno-arabă

JUSTIŢIE: Dosarele celor mai temuţi interlopi hunedoreni au fost trase pe linie moartă

În vârstă de 30 de ani, interlopul devean a fost pus sub urmărire penală în acest dosar pentru „aderare la un grup criminal organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice” şi complicitate la „fraudă informatică prin împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic.

Bani obţinuţi uşor
Mai exact, Niţu i-ar fi ajutat pe membrii “clanului Sportivilor” să obţină venituri ilegale la aparatele de jocuri de noroc de tip Hot spot. Niţu a fost însărcinat de capii grupării infracţionale să găsească “tehnicieni” care pot monta dispozitive informatice în aparatele din cazinouri, astfel acestea să poată fi controlate de jucători.

Descinderi DIICOT: Peste 30 de persoane învinuite pentru trafic de utilaje furate din Occident, în valoare de patru milioane de euro

“În seara de 24-25 februarie 2011, Cheţea Ştefan a fost contactat de către Niţu Cristian Bogdănel şi Roman Victor care i-au comunicat că prin intermediul lui au găsit trei persoane ce deţin dispozitive confecţionate artizanal ce se pot monta între sursa de alimentare cu energie electrică şi aparatele electronice de tip „HOT SPOT” şi care permit controlarea funcţionării aparatelor, astfel încât în această modalitate să se împiedice desfăşurarea normală a programului informatic şi să fie determinată combinaţia câştigătoare.

Noroc păcălit

În aceeaşi seară „tehnicienii”, între care a fost identificat Boar Dan Eugen, s-au deplasat la barul lui Rujoi Alexandru, unde au montat dispozitivele la unul din aparate, în schimbul obţinerii unui procent din suma ce urma să fie câştigată. În data de 25 februarie 2011, Cheţea Ştefan „a jucat” la aparatul electronic de tip „HOT SPOT” şi cu ajutorul dispozitivului artizanal a reuşit să genereze „câştigul” în sumă totală de 12.000 lei.

Conform înţelegerii, Cheţea Ştefan a revendicat telefonic „câştigul” de la reprezentanţii firmei care administrau aparatele fraudate şi aceştia s-au conformat”, se arată în rechizitoriul dosarului.

Metode de tortură

Pe lângă fraudele informatice, gruparea din care făcea parte Bogdănel Niţu este acuzată de infracţini de crimă organizată grave. Membrii ei sunt acuzaţi de numeroase acte de violenţă şi şantaj. Acetia foloseau tehnici foarte dure pentru a-şi obliga victimele să plătească.

Fiica primarului din Haţeg şi alte 28 de persoane au primit ordonanţe de reţinere pentru trafic şi consum de stupefiante

Cei 29 de membri ai grupului cercetat pentru trafic de stupefiante au primit mandate de arestare preventivă


“Una din victime a fost lipsită de libertate fiind ţinută timp de mai multe ore în locuinţa lui Adrian Cotoş, din Braşov. Victima a fost lovită cu obiecte contondente învinuiţii încercând chiar strangularea sau electrocutarea acesteia, pentru a o determina să le plătească suma de 25.000 de euro. O altă victimă a fost ameninţată cu un pistol şi lovită în mod repetat de către învinuiţi, în timp ce se afla în locuinţa sa, pentru a plăti suma de 30.000 de euro”, se arată în comunicatul emis de DIICOT.

Infracţiuni peste infracţiuni
Bogdănel Niţu a mai fost condamnat în dosare de crimă organizată, într-unul dintre ele fiind acuzat de punerea pe piaţă a 100.000 de euro falşi, iar în altele de acte de violenţă. De asemenea, a fost trimis în judecată pentru sprijinirea unei reţele româno-siriene, care a înşelat mai multe companii de leasing auto, prejudiciindu-le cu aproape un million de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite