Ancheta în cazul casierei sinucigaşe a luat proporţii: conducerea CAR “Decebal” a primit zeci de plângeri de la clienţii ţepuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au ridicat de la sediul instituţiei din Deva mai multe dosare ale unor clienţi păgubiţi de fosta angajată Cornelia Bordea. Ancheta penală în dosarul înşelăciunii reclamate de clienţii Casei de Ajutor Reciproc „Decebal” din Deva a luat proporţii neaşteptate.

Colegii casierei Cornelia Bordea, găsită spânzurată în urmă cu o săptămână, după ce ar fi înşelat zeci de membri ai CAR, au fost audiaţi de anchetatori.

Paul Petreanu, preşedintele instituţiei, spune că a semnat în necunoştinţă de cauză documente false pe care fosta sa angajată i le-ar fi adus. Înşelătoria a fost descoperită prea târziu, când cea care urma să fie trasă la răspundere şi-a ales sfârşitul. Aceasta, spun unele surse, nu înainte de a asigura viitorul material al familiei sale.

Şefii casierei sinucigaşe de la C.A.R. sunt anchetaţi pentru găurile din contul clienţilor

UPDATE Anchetă în cazul sinucigaşei de la C.A.R., acuzată de ţepuirea clienţilor instituţiei

Între timp, sediul CAR a fost din nou împânzit de clienţi nemulţumiţi că au rămas fără bani în conturi. Pentru unii dintre ei şocul a fost neîndurător când au aflat că fuseseră trecuţi drept datornici în fişele de gestiune, deşi şi-au depus economiile de-o viaţă la CAR „Decebal”. Olga Ciocan nu şi-a mai putut stăpâni lacrimile la ieşirea din sediu.

“Am depus 40.000 de lei. Iar acum, după ce am aflat că angajata s-a spânzurat, am venit să fac verificarea contului. Am fost şocată să aud că, de fapt, aş fi avut datorii de 20.000 de lei la CAR”, spune pensionara din Deva.

În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Ana Bumbu, care ieri a încercat să retragă o parte din cei 90.000 de lei depuşi. „Nu au mai vrut să îmi dea banii, pe motiv că suma nu figurează în gestiune. În schimb, în numele meu, cei de la CAR au făcut mai multe tranzacţii”, a declarat hunedoreanca, care a depus o plângere penală împotriva conducerii instituţiei.

Mai citeşte: O angajată a Casei de Ajutor Reciproc din Deva s-a sinucis, lăsând în urmă găuri în conturi

„Până astăzi au fost înregistrate mai multe plângeri din partea clienţilor, dar şi una din partea conducerii CAR „Decebal. Poliţiştii au verificat  legalitatea activităţilor întreprinse de angajaţii instituţiei. Ancheta penală este în curs de derulare şi urmează a fi stabilit prejudiciul”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Paul Petreanu, preşedintele CAR “Decebal”, spune că oamenii trebuie să stea liniştiţi, întrucât îşi vor primi sumele pe care le-au depus. “Deocamdată am identificat circa 60 de membri care au fost înşelaţi de casiera Cornelia Bordea. Cei care vor să îşi scoată banii o pot face. Ei trebuie să îşi completeze o cerere de retragere şi vor primi sumele în termen de 30 de zile”, a declarat Paul Petreanu.

Dobânzile imense date "din pix" de casiera sinucigaşă, care ajungeau uneori şi la peste 30 de procente din suma depusă, într-un an, au fost cele care i-au ademenit pe clienţi să îşi încredinţeze economiile. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite