ADS HUNEDOARA: Serbările dacilor liberi încep la poalele cetăților din Munții Orăștiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dac-fest este unul dintre festivalurile inedite organizate în județul Hunedoara.
Dac-fest este unul dintre festivalurile inedite organizate în județul Hunedoara.

Hunedorenii sunt invitați în acest sfârștit de săptămână la un festival inedit al tradițiilor strămoșilor daci. Punctul culminant al evenimentului întins pe durata a trei zile va fi marea confruntare daco-romană, o reconstituire a luptelor din trecut, purtate pentru apărarea cetăților dacice. 

Dacii și romanii se vor înfrunta, din nou, în Munții Orăștiei. De această dată, bătălia va fi amicală, iar câștigători vor fi declarați toți cei care, în cele trei zile ale acestui sfârșit de săptămână, vor veni la Dacfest 2011.

FOTOGALERIE: De ce templul dacilor de la Sarmizegetusa este asediat de yoghini

FOTOREPORTAJ Rezervaţie unică în Europa, târâtă ani întregi prin tribunale

Cel mai spectaculos festival dedicat culturii și civilizației strămoșilor noștri a ajuns la a doua ediție. Dacfest 2011, eveniment organizat de Terra Dacica Aeterna, o organizație care promovează valorile civilizației dacice și romane, împreună cu Prefectura Hunedoara și cu Direcția Județeană de Tineret și Sport, va începe vineri seara, pe platoul de la marginea comunei Costești.

Cinci traficanţi de comori dacice sunt cercetaţi pentru valorificarea ilegală a unor tezaure în valoare de peste patru milioane de euro

Judeţul în care se face trafic cu orice, de la brăţări din aur la locomotive cu abur

Hunedorenii sunt invitați să petreacă într-un mod inedit, cu mâncăruri trediționale, după rețeta străbunilor. “Începând de vineri seara, sunt prezentate de catre bucătari locali cele mai vestite mâncăruri tradiționale: tocană de miel, de carne și linte, bulz de brânză de oaie, sloi de oaie, pui la proțap, fripturi de porc”, afirmă Vladimir Brilinsky, președintele Fundaţiei „Renaşterea Daciei”.

FOTOREPORTAJ: Locul neschimbat de milenii, la poalele cetăţii antice Piatra Roşie

FOTOGALERIE: Supravieţuiesc izolaţi de civilizaţie, în vechile cantoane ale mocăniţei

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

 Lupta daco-romană
Cele mai spectaculoase momente ale Dacfest au loc sâmbătă. „Punctul culminant al festivalului este marea confruntare dintre daci și romani și parada organizată de Terra Dacica Aeterna: pregătirea de luptă și lupta la porțile unei cetăți dacice”, a adăugat Vladimir Brilinsky.
 

Citește mai multe despre eveniment în săptămânalul ADS Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite