Avocatul tecucean Radu Nicu a primit 18 ani de închisoare pentru un omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Radu Nicu a primit 18 ani de închisoare pentru un omor comis în urmă cu 20 de ani. Fapta sa se prescrie peste doi ani. Un proiect de lege ar putea elimina prescrierea faptelor de omor. Mai mulţi criminali au scăpat de rigorile legii întrucât fapta lor s-a prescris până la o condamnare definitivă.

Principalele dovezi pentru condamnarea lui Nicu Radu au fost probele ADN şi declaraţiile date de martori. Radu Nicu (58 de  ani) a contestat cu apel condamnarea şi va rămâne în libertate până când sentinţa va rămâne definitivă. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au arătat că Radu Nicu este vinovat de moartea septuagenarei Elena Puflea, din Tecuci, şi de tentativa de omor împotriva italianului Francesco Amoroso.

Citiţi şi:

Caz şocant la Galaţi: Un avocat criminal a fost lăsat în libertate de judecători!



Este acuzat că ucidea cu sânge-rece după ce se împrietenea cu victimele. Blestemul a căzut prima dată în 1991 pe Elena Puflea (70 de ani), din localitatea gălăţeană Tecuci. Procurorii Parchetului Capitalei susţin că Radu Nicu a ucis-o cu bestialitate, aplicându-i, la 28 noiembrie 1991, mai multe lovituri în cap cu o coasă pe care o luase chiar din gospodăria septuagenarei.Victima ar fi fost transportată în portbagajul maşinii, abandonată într-un şant, ca şi cum ar fi fost lovită accidental când traversa şoseaua. Următoarele victime le-a „agăţat" la mica publicitate: un italian şi concubina sa româncă. În încercarea de a le lua apartamentul din Bucureşti, Radu Nicu ar fi încercat să-l stranguleze, la 8 iulie 2000, pe Francesco Amoroso, însă acesta a scăpat ca prin minune.

Firul de păr din portbagaj, ignorat

În ciuda probelor evidente, care-l incriminau după comiterea primei fapte din 1991, amprente şi mărturii ale martorilor, Radu Nicu a fost lăsat în libertate. Mai mult, el a primit neînceperea urmării penale, iar dosarul a fost redeschis în 2006 de Parchetul Capitalei.

Judecătorii au constatat că una dintre principalele probe împotriva lui Radu Nicu a fost efectiv ignorată de poliţiştii gălăţeni: un fir de păr găsit în portbagajul Daciei cu care a transportat victima. Potrivit unui raport al Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţie, realizat în 1991, firul de păr de natură umană este al unei persoane care are grupa sanguină BIII - identică cu grupa sanguină a Elenei Puflea.

MAI MULTE DETALII AICI

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite