VIDEO/Doliu şi în lumea virtuală. Mesaje emoţionante pe Facebook pentru Adrian Păunescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea poetului Adrian Păunescu a creat un adevărat val de emoţie chiar şi în lumea virtuală. Pe pagina de Facebook a maestrului cei mai mulţi fani îi mulţumesc pentru întreaga sa operă şi îi deplâng trecerea în nefiinţă.

Personaj controversat al ultimilor 50 de ani, Adrian Păunescu a strâns în acest timp în jurul său milioane de admiratori, dar şi foarte mulţi contestatari. Iată o selecţie a mesajelor apărute în această dimineaţă pe pagina de Faceabook dedicată poetului, apărute imediat după trecerea sa în nefiinţă.

Citeşte şi:

Adrian Păunescu a recitat prima oară „La adio!“, la Braşov, la 1 ianuarie 1983 / VIDEO

Citeşte primele versuri în memoria lui Adrian Păunescu. Lasă şi tu un mesaj!

VIDEO „Dincolo de fariseismul şi ignoranţa unora, poetul Păunescu rămâne o coloană importantă şi definitivă a liricii româneşti"

Iaşi: Păunescu a făcut ultimul număr din „Flacăra" de pe patul de spital

Vasile Şeicaru: Datorită lui Adrian Păunescu am devenit ceea ce sunt azi: cântăreţul de folk

VIDEO/Vezi aici cum umplea Adrian Păunescu stadioane-La Galaţi a strâns peste 50.000 de oameni

Maria Munteanu : Moştenirea spirituală, pe care mi-a lasat-o bunicul, prin botezarea ta, Maestre, ma umple astazi de suspine ca cel mai mare dintre Genii este între Pamant si Cer! Dar stiu ca Unicul Adevar se va indura de tine, lasandu-te la noi, in viată, si mai aproape de Cer! LUMINA sa te sustina in aceasta Mare Incercare si sa rede...vii Cel Care a fost menit sa fii, reluand cararea spre Munti in Sus la chemarea Lui Iisus!


Vladimir Dumitru : eu sunt absolut convins ca Maestrul Păunescu încă nu-i..."copt" pentru a părăsi SPAȚIUL și TIMPUL nostru ! Vorba ceea, Maestre ! "MAI AVEM , MAI AVEM , MULTĂ VREME DE DUS ! POVARA ACESTUI APUS ! "


Georgiana Nancu : Dumnezu sa-l odihneasca!


Vladimir Dumitru :
O axă întru spirit și cuvânt m-a devenit un suflet iubitor de NEMURIRE : EMINESCU- NICHITA STĂNESCU- ADRIAN PĂUNESCU ! aceasta este cea mai scurtă axă către SENTIMENT, VIAȚĂ, FRUMOS și DEVENIRE ! eu cânt acum o odă-n metru antic și mi-i un DOR adânc , de mari POEȚI ... oricum... SFÂRȘITUL... NU-I ACUM și NICI AICI !!...

De-a dreptul emoţionant este mesajul lui Mihai Mălaimare, publicat cu numai câteva ore înainte de trecerea în nefiinţă a poetului


„Nu poate ceda, nu-l putem lasa sa plece, nu acum. Aceasta tara are nevoie de glasuri, caci prea mult jeg s-a adunat pe varful muntilor Carpati.

Nu vom sti niciodata cat a pierdut literatura romana pentru ca a intrat in politica, pentru ca a vrut sa-si puna glasul in slujba tarii si oamenilor acestei tari si nu vom sti niciodata daca nu ar fi fost mai de folos sa scrie decat sa strige in pustiu in acesti ani de dezlanare, de pierdere de echilibru, de pierdere de identitate, de pierdere de simt al geometriei absolute care se transmite prin covoarele oltenesti si trandafirii cusuti cu sange de pe iile moldovenesti. Nu vom sti si vom lacrima cu durere o pierdere pe care nu o vom putea in veci evalua.

Ar fi bine sa nu mori, Adriane, ar fi bine sa traiesti, ar fi bine sa mai scrii, ar fi bine pentru toti. Incearca sa te gandesti la asta! Incearca!"

UPDATE 11.06

Iată şi alte mesaje venite pe grupul de Facebook

Vladimir Dumitru La ora șapte-n fapt de dimineață/ azi ,5 Brumar / POETUL TRIST s-a dus un pic la un taifas cu îngeri/ și ne-a transmis de-acolo, cu regret / că nu mai vine înapoi! / și candela-i aprins-acum pe masă/ și îl rugăm frumos: Maestre !/ mai cântă-ne sublim O ODĂ-N METRU ANTIC !

Corina Anca Roth O lacrima tremura printre gene ...Amintiri care vin si pleaca ...O stea ce lumineaza calea nemuririi ... Un suflet imbratisat de ingeri ...O rugaciune soptita ... Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul in pace lui Adrian Paunescu!

Dascalu Alice ‎"Da-mi, Doamne, viata inca niste ani\ Si tarii mele minima dreptatea!".... si Dumnezeu i-a dat nemurirea.... poate asa isi va gasi odihna! Odihneste-te in pace, MAESTRE !

Ion Stelian Motto-Dumnezeu sa te odihneasca in pace iubit scriitor!Nu te vom uita niciodata,vei trai in inimile noastre mereu.Condoleante sincere si mare putere in indurarea acestei dureri intregii familii....
Abia acum
.....................................................
Ranit la piept de crivatul cîinesc,
Ce-mi bandajeaza ranile cu luna,
Abia acum încep sa te iubesc
Cînd simt ca te-am pierdut pe totdeauna.

Si ranile mereu ma vor durea,
Slavind întîmpinarea ta tîrzie
Si-abia acum îti spun ‘iubita mea',
Cînd nici nu-ti stiu adresa spre a-ti scrie.

Deodata, apa lumii te-a-nghitit,
Deodata am ramas ranit de crivat,
Gesticulînd spre minus infinit
Si construind delicte împotriva-ti

Atunci cînd totul se-ntîmpla firesc
Ne-mpotriveam ca soarele si luna,
Si-abia acum încep sa te iubesc
Cînd simt ca te-am pierdut pe totdeauna.

Deodata ce spun eu si ce spui tu
Sînt doua înghetate limbi straine
Si la hotarul dintre da si nu
Un martor mut mi-ar tot vorbi de tïne.
(Adrian Paunescu) Nu mai e....

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite