VIDEO - Anatoli Danilov, luptătorul Local Kombat de la Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anatoli Danilov  conduce propriul său club de arte marţiale
Anatoli Danilov conduce propriul său club de arte marţiale

Fost luptător  în circuitul Local Kombat, Anatoli Danilov este acum agent în cadrul Poliţiei de Frontieră şi conduce propriul său club de arte marţiale.Prima dată când îl vezi, îţi face impresia unui dur, cu care nu ai vrea să te întâlneşti la ceas de noapte.

 Asta până intră în vorbă cu tine şi îţi explică ce face el în fiecare zi. De aproape doi ani deţine un club de arte marţiale în Galaţi şi a reuşit să scoată, pe proprii săi bani şi cu ajutorul Poliţiei de Frontieră, zece medaliaţi la campionatele naţionale de karate.

Citeşte şi: Galaţi: Niculai Ungureanu îi învaţă arte marţiale pe agenţii de pază

Arte marţiale pentru toate vârstele

În 2007,  comitetul director al International Budokai Kan, îi acorda lui Danilov gradul de 1 Dan kyokushin budokai şi dreptul de a deschide un “dojo” în Galaţi. Cu ajutorul colegilor din cadrul Poliţiei de Frontieră, pe care de altfel îi şi antrenează în sportul de contact, luptătorul a deschis o sală pentru public, pe strada Saturn. 
“Din păcate, nu primim niciun sprijin. Nici din partea autorităţilor locale şi nici din partea federaţiei de specialitate, deşi, în numai doi ani, putem spune că am adus rezultate de excepţie pentru Galaţi”, povesteşte Danilov.

Mai exact, dojo-ul poliţistului de frontieră a adus nu mai puţin de zece medalii la concursurile naţionale la care a participat, iar acum are doi sportivi calificaţi la campionatele europene din Danemarca.
“O să mergem la Europene pe banii noştri, pentru că nu am reuşit până acum să convingem niciun sponsor să ne susţină. Este mai mare păcatul pentru copiii ăştia, care chiar şi-au dat interesul şi au muncit enorm”, spune cu năduf Anatoli.

Sportul clădeşte caractere

În cadrul clubului poliţistului de frontieră se antrenează gălăţeni cu vârste cuprinse între 7 şi 28 de ani. Nu atât performanţele obţinute sunt importante, cât faptul că practicanţii de karate pot obţine o cu totul altă viziune de viaţă.

CITIŢI ŞI:

Gianina Mihai-reporterul care a văzut moartea cu ochii

“A venit la un moment dat la sală un puşti, care avea mâinile total deformate din cauza poziţiei în care stătea la calculator. Dintr-un copil închis, fără prieteni, a ajuns să fie foarte comunicativ, plus că şi-a revenit din punct de vedere fizic. Artele marţiale nu sunt uşoare, însă aduc foarte multe satisfacţii”, a mai povestit Anatoli.

Bătaie cu Ghiţă în 2004

Printre puţinele meciuri pe care le-a pierdut, se numără cel cu celebrul Daniel Ghiţă, într-o gală disputată chiar la Galaţi, în 2004.
 “Pot să spun că m-a bătut pe merit, însă, dacă aş fi avut ceva mai mult timp la dispoziţie pentru antrenament şi nu doar o lună, poate că altul ar fi fost rezultatul acelei dispute. Totuşi, faptul că am pierdut nu este un capăt de ţară. M-a învins, pe drept, o somitate a sporturilor de contact din România”, a spus Anatoli.

Bianca Alina Cosca-DJ, consilier la Parlamentul european şi reporter

Întrebări şi răspunsuri

Este mai greu să fii antrenor sau sportiv?

Este mult mai greu să îţi priveşti de pe margine sportivii. Trăieşti la o cu totul altă intensitate orice meci. Ca luptător ştii că depinzi doar de tine, pe când ca antrenor stai un pic mai mult la mâna hazardului. De pe margine, concentrându-mă, încerc să le transmit suportul mental necesar victoriei.

Care este cea mai dragă amintire din cariera sportivă?

În 1998 am participat la Liga Campionilor la Lucerna şi am ajuns între primii cinci sportivi din Europa. Este o performanţă încredibilă pentru mine, având în vedere că am ajuns la concurs pe propriile forţe şi că am condus o zi şi o noapte numai pentru a ajunge în Elveţia. Am apucat să mă odihnesc opt ore, după care am intrat la luptă.

Ce îi place
În puţinul timp liber de care dispun îmi place să mă duc la pescuit, să stau la un grătar cu prietenii. Când nu o permite vremea, stau acasă în faţa calculatorului sau ascult muzică. De asemenea, îmi place punctualitatea

Ce nu îi place
Nu suport minciuna, şi oamenii care cred că dacă au un ban în plus îşi pot permite absolut orice. În loc să facă ceva pentru comunitate, îşi bagă toţi banii în maşini, domnişoare sau alte prostii de genul acesta.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite