Gianina Mihai-reporterul care a văzut moartea cu ochii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianina Mihai, reporter de eveniment
Gianina Mihai, reporter de eveniment

Născut:15 februarie 1974Familie: Căsătorită, un copilStudii: Nu de jurnalismDe mai bine de un deceniu, lucrează în televiziune, la studioul local Pro TV, ştirile şocante fiind specialitatea sa.

Gianina Mihai este o prezenţă constantă în peisajul mass-media gălăţean. În peste zece ani de activitate în televiziune, a devenit o adevărată specialistă a ştirilor care ne prezintă cele mai dure şi adesea şocante faţete ale vieţii. Reporterul Pro TV a ajuns în presă datorită....piticilor. "Am vrut să mă angajez la un ziar local. Ca să scape de mine, mi-au spus să găsesc un pitic în oraş şi să fac un material despre el. Am găsit unul, după ce am bătut la pas unul dintre cele mai mari cartiere din Galaţi şi am scris o super-poveste despre el". Din acel moment, Gianina şi-a făcut intrarea în presa gălăţeană


Tecuciul, coşmarul vieţii ei


Cel mai greu moment al carierei de jurnalist a fost reprezentat de inundaţiile de la Tecuci. În acele zile ale anului 2007, Gianina, împreună cu cameramanul său Florin Jaglău au fost luaţi de torente şi nu a lipsit mult până să-şi piardă viaţa.


"Eu şi cameramanul ne-am salvat în ultima clipă din maşina luată de ape. Atunci am văzut pentru prima dată moartea cu ochii". Reporterul îşi aminteşte perfect fiecare pas pe care l-a făcut în acea zi.

"Am plecat din Galaţi pe un soare teribil. Se spunea că în judeţ sunt deja comune inundate, dar ne-a fost greu să credem că aşa este. Când ne-am apropiat de Tecuci a început să plouă cumplit. Eu nu mai văzusem o astfel de ploaie în viaţa mea. În câteva minute însă, străzile erau complet inundate", a povestit ea


La un moment dat, cei doi membri ai echipei de filmare au fost nevoiţi să ia o hotărâre care avea să le salveze viaţa.


"M-am uitat la camerman şi am hotărât să sărim din maşină. Am abandonat-o, dar abia atunci a început dezastrul. Apa ne lovea o viteză cumplită. Dacă nu rămâneam în picioare, riscam să fim duşi de viitură", îşi aminteşte reporterul clipele de groază.

În acel moment, nimeni nu a putut să îi ajute pe cei doi, pur şi simplu pentru că nu se putea ajunge la ei.


"Am rugat câţiva trecători să mă ajute să ajung pe troruar. Le-am întins mâna, dar nimeni n-a vrut să ne ajute deoarece apa creştea văzând cu ochii şi era periculos", rememorează Gianina.


Uzi , speriaţi,fără semnal la telefon, fără să ştie nimic de maşină, echipa a salvat atunci doar camera de luat vederi. Ulterior s-au refugiat într-un magazin, unde credeau că s-au salvat, însă, în câteva minute, apa a început să ţâşnească din pardoseala magazinului.


Au ieşit din nou în stradă şi au fost transportaţi de o maşină a jandarmeriei într-un loc sigur. A doua zi echipa de filmare a fost nevoită să se întoarcă la Tecuci pentru a filma pagubele produse de inundaţii. Abia atunci şi-au dat seama cât de aproape au fost de moarte.

Ce-i place


Pot să zic că îmi place să fiu mereu elegantă şi mereu prima la evenimente. De altfel, am avut şi o situaţie haioasă legată de faza asta. Eu sunt cunoscută ca ziarista mereu pe tocuri. Nu pot face teren decât încălţată cu pantofi sau cizme cu toc. În urma cu cativa ani, s-a prăbuşit un elicopter pe un câmp. Nici nu ajunseseră anchetatorii şi tocurile mele găuriseră deja multe probe. Am avut noroc că nu m-am ales cu dosar penal.


Ce nu-i place


De asemenea urăsc bârfa şi pe cei care încearcă să ajungă sus călcând pe cadavrele altora. Nu-mi place prostia, mârlănia şi murdăria, în ordinea asta.

Întrebări şi răspunsuri


Dacă nu ai face presă, ce meserie ţi-ar plăcea?


Medic, pentru că mi-a fost tot timpul frică de doctori şi de morţi, şi am încercat să-mi înfrâng frica făcând această meserie.


După zece ani, nu te-ai săturat?


Nu! Parcă am început ieri să lucrez în presă, ba mai mult , am lucrat şi atunci când am avut concediu medical. Munca mă ţine în priză.
Cum te înţelegi cu soţul....ce spune când pleci la miezul nopţii de acasă?
S-a obişnuit să dispar din pat, să mă culc langă el şi să se trezească singur. Dacă mă aude când mă întorc întreabă doar atât: „câţi morţi?"

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite