Bianca Alina Cosca-DJ, consilier la Parlamentul european şi reporter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca, o tânără super-activă
Bianca, o tânără super-activă

A început să muncească încă din anul doi de facultate, iar până la vârsta de 26 de ani se poate mândri că a schimbat deja trei meserii

Profil

Născută. 26 decembrie 1983, Galaţi
Studii. Facultatea de jurnalism şi facultatea de drept
Familie. Necăsătorită

Bianca este genul de om care nu poate sta locului nici măcar o secundă, iar stilul său de viaţă foarte activ i-a permis să deschidă drumuri greu accesibile pentru alte persoane.


Încă de la sfârşitul primului an de facultate s-a angajat la redacţia sport a PRO TV, unde a stat mai bine de patru ani. Ne-a mărturisit, de altfel, că din această postură a reuşit să asiste la câteva evenimente memorabile.


„De la finală de campionat şi Cupa României, până la meciuri din Liga Campionilor şi Cupa UEFA, am asistat la destul de multe meciuri memorabile"
, povesteşte Alina.


Steaua-Real, în „topul fericirii"


Momentul care i-a rămas cel mai mult întipărit pe retină îl reprezintă meciul de Liga campionilor Steaua-Real Madrid, din Ghencea: „Ţin minte meciul ăla, nu din punctul de vedere al evoluţiei jucătorilor sau a meciului în sine, cât a încărcăturii psihice şi a faptului că ai în faţă ta în carne şi oase atâtea nume galactice".


Din spatele microfonului a văzut cam toată Europa, însă în primăvara anului 2007 a decis să pună punct colaborării cu Pro Tv.


„Se terminase o etapă a vieţii mele, aşa am considerat atunci, eram pe punctul de a termina facultăţile şi am spus că e momentul să fac şi altceva. M-am despărţit cu greu de Pro şi mai ales de redacţia de sport pentru că am întâlnit nişte oameni extraordinari care m-au ajutat foarte mult", spune Alina.


Următoarea „staţie": Parlamentul European


După ce şi-a terminat studiile, Bianca a ales, asemenea multor alţi români, drumul străinătăţii. A ajuns la Bruxelles, unde pentru doi ani a fost consiliera unui europarlamentar român


„Am fost consilieră la comisia de agricultură şi dezvoltare rurală şi întâmplarea a făcut să lucrez pentru un europarlamentar român, jumătate brăilean, jumătate gălăţean", rememorează tânăra.


După ce acesta din urmă şi-a terminat mandatul, Bianca s-a întors şi ea în ţară , pentru o nouă provocare. S-a apucat de organizat evenimente în cluburile gălăţene, împreună cu un prieten: „Am zis sa aducem un suflu nou Galaţiului".


În clubul cu pricina au adus „houseri" cunoscuţi din ţară şi din străinătate. „Au venit Dan Ene, Liquid, Paul Damixie, Sllash & Doppe şi mulţi alţi artiţti cunoscuţi în domeniu", a mai spus ea.


Următoarea oprire, domeniul juridic


În acest moment, Bianca este în Bucureşti şi încearcă să-şi găsească un job în domeniul juridic, domeniu pentru care de altfel s-a şi pregătit. „Cred că este ceva ce nu am bifat încă şi merită să-mi încerc norocul şi acolo", a spus Bianca.

Întrebări şi răspunsuri


Ai practicat pentru mai mulţi ani karate tradiţional. Nu îţi este dor de sală din când în când?


„Pe la sală am mai trecut, că îmi este imposibil să nu trec pe la sală când ajung în Galaţi să mă văd cu sensei şi cu gaşca de acolo. Din păcate, din lipsă de timp, în kimono nu m-am mai îmbrăcat de câţiva ani şi îmi este foarte dor"


Dacă ar fi să alegi între Pro TV şi Parlamentul European, ce ai alege?


„La Pro am făcut primii paşi, deci Pro-ul nu îl voi uita niciodată. Pe de altă parte, Bruxelles-ul mi-a dat o altă viziune asupra lumii, asupra vieţii. Acolo am învăţat respectul faţă de oameni şi faţă de muncă şi bunul simţ. Contează!"

Ce îi place


Îmi place viaţa aşa cum e ea, şi cu bune şi cu rele, am învăţat la Bruxelles că oamenii au puterea să transforme lucrurile neplăcute în lucruri plăcute şi mi-am însuşit şi eu atitudinea asta! Îmi place foarte mult muzica, îmi place dansul, îmi place sportul, îmi place să fiu mereu în mişcare şi să cunosc locuri şi oameni noi


Ce nu-i place


Nu îmi place atitudinea oamenilor din ziua de azi şi graba lor. Parcă ar fi setaţi pe repede înainte. De asemenea, pot să spun că nu îmi place minciuna. Urăsc lucrurile lucrurile false, în general.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite