Galaţi: transportatorii ameninţă cu greva şi cu Tribunalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorii privaţi se află în pragul falimentului şi nu mai acceptă nicio amânare a plăţii subvenţiilor datorate de stat.

Citiţi şi:

Transportatorii privaţi din Galaţi vor să scumpească biletul de călătorie cu 50%

Operatorii privaţi din transportul judeţean şi interjudeţean din Galaţi susţin că nu vor mai ieşi pe trasee dacă Guvernul nu găseşte resursele financiare necesare pentru a plăti subvenţiile, care totalizează 12 milioane de lei la nivelul întregii ţări.

"În luna iulie 2009, ni s-a plătit 50% din subvenţie. La Galaţi, s-au achitat 100.000 de lei, pentru 5-6 operatori. Aşa nu se mai poate", ne-a declarat Gheorghe Dumitru, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, filiala Galaţi.

Mulţi transportatori privaţi din Galaţi sunt pe punctul de a da faliment din cauza datoriilor neplătite de stat pe ultimele şase luni.

ALARMANT / Pirateria din transporturi îi lasă flămânzi pe transportatorii autorizaţi

Cel mare operator privat din transportul judeţean din Galaţi, SC Dumony, a dat în judecată Guvernul şi cere plata sprijinului financiar pentru pensionari şi persoanele cu handicap, în total 300.000 de lei.

Transportatorii privaţi vor încerca să obţină executarea silită a Ministerul Finanţelor, pentru a-şi primi banii.

Au ales să recurgă la această măsură extremă după ce negocierile cu Ministerul Transporturilor nu au dus la nici un rezultat.

Opt transportatori împart „caşcavalul" în oraş. Miza este un milion de euro pe lună

Acţiunile transportatorilor vin după ce autorităţile nu au părut prea impresionate de hotărârea anterioară a acestora de a obliga pensionarii să îşi plătească integral biletele.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite