Opt transportatori împart „caşcavalul” în oraş. Miza este un milion de euro pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din mai, proprietarii microbuzelor maxi-taxi vor încasa de la călători un milion de euro în fiecare lună.Banii vor intra în conturile societăţilor private care au câştigat licitaţia organizată, în această lună, de Primăria Municipiului Galaţi.


Banii încasaţi de la gălăţenii care vor circula microbuzele cu maxi-taxi, din mai se vor „concentra" în conturile a opt operatori de transport public privat. Şi nu vorbim de o sumă oarecare ci de peste un milion de euro pe lună (echivalentul a mai mult de patru milioane de lei).

Asta pentru că, în urma licitaţiei organizată de municipalitate pe 12 aprilie 2010, doar opt societăţi private au câştigat dreptul de a mai transporta persoane în oraş.


Astfel, traseele 63 şi 77 vor fi asigurate de firma Comsamo, 60 de Transcris, 68 de Andry, 76 de Bădilaş, rutele 79 şi 84 de ACJ Glob Tour, 62 de Relajcar, 61 de Transdan şi 75 de Sogitur.


Criteriile pentru participarea la licitaţie au fost valoarea redevenţei, vechimea parcului auto, gradul de confort al maşinilor, vechimea transportatorului pe piaţă, asigurarea managementului calităţii, asigurarea managementului mediului şi gradul de poluare al autovehiculelor", a declarat Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului.


Mai puţine microbuze
Odată cu intrarea în vigoare a noului regulament, începând cu luna viitoare, vor mai rămâne pe străzile oraşului doar jumătate din numărul microbuzelor care sunt în prezent în trafic, maşinile vechi urmând a fi scoase de pe trasee.


S-a decis reducerea maşinilor care vor opera în regim de maxi-taxi de la 337, la 170", a spus Ciumacenco.


Totodată, se intenţionează asigurarea unor servicii de o mai bună calitate pentru călătorii care vor alege transportul cu maxi-taxi, precum şi scăderea numărului de incidente provocate în trafic de către şoferii indisciplinaţi.


Cu toate acestea, viceprimarul Galaţiului a anunţat că, imediat după intrarea în vigoare a noului regulament, va urma o perioadă de supraveghere astfel încât eventualele neconcordanţe în trafic să fie acoperite.


După reducerea numărului de microbuze se va fluidiza traficul, în special pe arterele principale, însă, în acelaşi timp, vom asigura noi rute cum ar fi cea spre Trecere Bac, care, începând din luna mai, va fi asigură cu autobuzele de la Transurb", a explicat viceprimarul Galaţiului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite