Tentativă de suicid în Penitenciarul Galaţi/Un deţinut a băut substanţe chimice pentru curăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul, aflat în arest preventiv, a încercat să-şi ia viaţa chiar în toaleta din celulă. A fost găsit de colegi, după care a fost dus de urgenţă la spital.

Nelu Dediu, în vârstă de 30 de ani, a încercat să-şi pună capăt zilelor, sătul de viaţa din închisoare şi de dorul de familie. Acesta a băut o cantitate consistentă de substanţe chimice folosite la igienizare, produse cumpărate chiar de la magazinul din curtea penitenciarului.

Automutilări în serie la Penitenciarul Galaţi

„În jurul ore 17.30 bărbatul privat de libertate a ingerat produse chimice care conţineau clor. A fost găsit de colegii de cameră cărora li s-a părut ciudat că acesta nu mai iese din toaletă. A fost dus la cabineltul medical, după care la Spitalul Judeţean. Ei au dreptul să-şi cumpăre produse pentru curăţenie de la magazinul din curtea penitenciarului”, spune Safta Trincu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Un deţinut şi-a bătut un cui în cap şi şi-a cusut gura cu sârmă în semn de protest
 
Bărbatul a ajuns la spital, unde medicii i-au acordat îngrijirile medicale necesare, după care acesta a fost dus din nou în arest, la penitenciar.

„La spital a fost adus sub pază dublă un deţinut care a încercat să-şi ia viaţa. A înghiţit produse care conţineau clor. Şi-a curăţat maţele, a fost adus la spital, a plimat după el şi doi gardieni, iar într-un final aventura lui a luat sfârşit şi a ajuns tot la închisoare”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite