Automutilări în serie la Penitenciarul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A devenit deja o obişnuinţă ca în Penitenciarul Galaţi deţinuţii să se automutileze. Aceştia aleg cele mai ciudate feluri prin care să protesteze cu privire la deciziile luate de conducere. 

Numai în ultimele zile au ajuns la spital doi bărbaţi care şi-au cusut gura cu sârmă şi care şi-au bătut cuie în cap. Medicii au fost puşi în situaţia de a interveni de urgenţă pentru a le salva viaţa.
Unul dintre cei care au ales această formă extremă de protest este Aurel Resmeriţă, în vârstă de 35 de ani, condamnat pentru tentativă de omor calificat. A recurs la acest gest pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de faptul că a fost transferat de la Poarta Albă la Galaţi.

Reprezentanţii penitenciarului spun că deţinutul este în evidenţe cu nenumărate rapoarte negative.

„Are la activ peste 25 de abateri disciplinare, de la lovire de deţinuţi şi insultare de cadre, până la tentative de evadare. A fost transferat aici pentru că are o serie de procese la instanţele din zonă”, spune Safta Trincu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Cel de-al doilea deţinut care a ajuns care a ajuns la spital cu răni produse prin automutilare (gura cusută cu sârmă şi cuie bătute în cap) se numeşte Mihai Rădulescu (44 de ani). El susţine că nu este băgat în comisiile de socializare de către conducerea penitenciarului.

Operat cu forţa

Răduleascu a mai ajuns odată la urgenţe, cu un cui bătut în frunte, la începutul lunii iulie. Atunci, la fel ca şi acum, a refuzat extragerea cuiului şi internarea în spital. Cu toate acestea, medicii au intervenit imediat şi i-au scos corpul metalic din frunte, în ciuda opunerii deţinutului.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite