Un deţinut şi-a bătut un cui în cap şi şi-a cusut gura cu sârmă în semn de protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A intrat în greva foamei, şi-a bătut un cui în cap şi şi-a cusut gura cu sârmă. Astfel a ales să protesteze Aurel Resmeriţă, în vârstă de 35 de ani, deţinut în Penitenciarul Galaţi, cu privire la măsura transferării sale de la Poarta Albă la Galaţi, în urmă cu 9 zile.

Deţinutul a ajuns aseară la Spitalul Judeţean, iar o echipă de medici s-a reunit pentru a rezolva problema bărbatului.

În scrisoarea pe care bărbatul o avea asupra sa, este menţionat faptul că a ales să protesteze pentru că a fost transferat şi pentru că nimeni nu ia în seamă probeleme sale de sănătate.

„În cursul gărzii de ieri a fost adus la spital un bărbat cu un traumatism cranio facial prin automutilare. Caz atipic de automutilare, pentru că traumatismul a fost produs prin introducerea a doi corpi străini: un cui în frunte şi un corp străin la nivelul cavităţii bucale, şi-a cusut gura cu sârmă. A fost nevoie de intervenţia a două echipe de gardă. Neurochirurgul a trebuit să-i extragă cuiul din frunte şi medicul orelist a extras sârma din buzele acestuia”, spune Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.
 
Reprezentanţii penitenciarului menţionează că transferul s-a efectuat pentru a fi cât mai aproape deţinutul de familie şi că acesta se află în evidenţe cu foarte multe rapoarte negative.

„Persoana se află la Penitenciarul Galaţi din data de 23 iulie fiind transferat de la Poata Albă. El se află în evidenţa noastră cu 25 de abateri disciplinare, de la lovire de deţinuţi şi insultare de cadr, până la tentative de evadare. A fost transferat aici pentru a fi mai aproape de casă. Este încarcerat pentru tentativă de omor calificat”, spune Sfta Trincu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite