Săptămână sângeroasă: crime, violuri, sinucideri şi sechestrări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de fapte de o violenţă extremă au impresionat opinia publică gălăţeană în ultimele zile. Consumul de alcool, tulburările de personalitate sau sărăcia  sunt principalii factori care conduc la toate aceste întâmplări cutremurătoare.

Fapte de o violenţă rar întâlnită comise în ultimele zile au pus pe jar autorităţile. Bătăi,  un viol în grup soldat cu moartea victimei, o crimă şi apoi  o sinucidere în care un om de afaceri şi-a pulverizat capul cu o puşcă de vânătoare, toate au tulburat liniştea oraşului în doar o săptămână.

Crimă oribilă în ghetoul de la marginea Galaţiului/ Femeie bătută, violată şi apoi omorâtă

Alcoolul şi banii

Acestea par să fie principalele motive care au condus la tragedia de pe strada Garofiţei, unde Emilia Carp a fost violată şi omorâtă, iar concubinul ei şi un alt prieten au fost bătuţi şi sechestraţi în pivniţă. Tot pe fondul consumului de alcool şi al sărăciei un bărbat din Cudalbi şi-a omorât fratele geamăn.

Update: Cei patru tineri care au violat şi ucis în bătăie o bătrână în ghetoul din Galaţi au fost reţinuţi de procurori

Psihologii consideră că declinul economic are o contribuţie la aceste orori.

“Cauzele sunt multiple. Cele principale sunt consumul de acool şi situaţia financiară precară care amplifică tensiunile existente şi conduc la violenţă. Este clar că această criză economică ne afectează pe toţi mai mult sau mai puţin iar consecinţele pot fi uneori dramatice ”, ne-a explicat Emilia Ifrim, psiholog.

Un bărbat de 26 de ani a fost arestat după ce a violat o femeie în cimitir

Tulburări de personalitate

Aceasta este cauza principală a sinuciderilor  în cazul persoanelor, care aparent nu au niciun motiv să recurgă la un astfel de gest. Este şi cazul lui Bogdan Pavlov, omul de afaceri din Iaşi, care s-a împuşcat în cap la marginea Galaţiului.

Iaşi: Campionul la offroad, datorii de 755.421 de euro

UPDATE: Descoperire şocantă lângă Galaţi: un patron din Iaşi şi-a spulberat capul cu o armă de vânătoare

“Neglijarea educaţiei în familie, până la vârsta de 18 ani poate determina instalarea unei psihopatii, cauză a acestui comportament extrem.  Nu prea se mai poate face ceva pentru aceste persoane. Degeaba urmează un tratament sau sunt sunt internate”, afirmă Virgil Draşovean, medic primar psihiatru.

UPDATE/Patronul ieşean care s-a sinucis la Galaţi a ales să moară lângă o troiţă. Psihologii spun că asta indică faptul că a planificat totul cu grijă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite