EXCLUSIV: Poliţiştii gălăţeni sunt acuzaţi că au sechestrat şi bătut un bărbat care este martor împotriva Mafiei prostituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul este un martor important al procurorilor în procesul împotriva reţelei de trafic de carne vie condusă de Mariana Baboş.

Unul din martorii împotriva clanului de de trafic de carne vie condus de Mariana Baboş acuză poliţiştii de la Secţia 4 că l-au supus unui tratament ce reaminteşte de metodele de tortură din lagăre.

Marin Radu, 55 de ani, a fost legat de calorifer cu cătuşele şi lovit în ficat timp de câteva ore, miercuri, de reprezentanţii secţiei de poliţie. Motivul acestui tratament este faptul că a îndrăznit să sune la 112.

CITEŞTE ŞI

EXCLUSIV/Interlopii, ajutaţi de justiţie să scape de martorii incomozi

Femeia care a transformat Galaţiul în liderul exportului de prostituate va sta nouă ani în puşcărie

La Galați, lumea interlopă dispune cum vrea de autorităţi şi de legi. Citește cazul șocant al familiei Radu

Bătaie cu săbii între două clanuri rivale la plaja Dunărea

„Au intrat în casă, au făcut percheziţii fără mandat. Mi-au spus că mă învaţă ei să nu-i mai deranjez”, ne-a declarat Marian Radu.
După ce a ajuns la poliţie a început calvarul. „M-au legat cu două perechi de cătuşe de calorifer şi în timp ce stăteam legat mă loveau pe rând la ficat”.

După ce a fost bătut crunt, bărbatul a fost dus la Spitalul de boli Psihice „Elena Doamna”. „Am fost legat cu sfori de pat şi ţinut la izolare timp de trei zile şi două nopţi. De miercuri şi până vineri. Au vrut să mă scoată nebun pentru ca mărturia mea să nu mai fie luată în calcul în procesele împotriva mafiei”, ne-a mai povestit Marin Radu.

Iulian Onofrei, şeful Secţiei 4 de Poliţie Galaţi nu a putut fi contactat pentr a-şi putea preciza punctul de vedere în legătură cu acest caz.
Marin Radu a fot reţinut  după ce a avut un conflict verbal cu o patrulă de gardieni publici.  „Stăteam la geam şi am spus unor gardieni să treacă prin zonă (Micro39) şi seara sau după-amiaza când se adună golanii şi fac scandal în cartier. Ne-am contrat verbal şi au venit la uşa mea să mă ameninţe. Am sunat la 112 şi de acolo a început balul.


Explicaţia tratamentului?

Bărbatul bătut de poliţişti este un martor al DIICOT împotriva uneia dintre cele mai importante reţele de carne vie din România, condusă de gălăţeanca Mariana Baboş.

Marin Radu a declarat atât în faţa şefilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, cât şi în faţa procurorilor că membrii Secţiei 4 de Poliţie protejează reţeaua de carne vie. Mai mult o parte din fetele racolate de mafia de carne vie proveneau tocmai de pe raza secţiei de poliţie.

Multe scandaluri la Secţia 4

Secţia 4 de Poliţie a avut parte de foarte multe scandaluri în ultimii ani. Pe lângă acuzaţiile că ar proteja interesele mafiei, poliţiştii de la această secţie de poliţie au fost implicaţi în următoarele întâmplări suspecte.

Marian Ciucă, de 30 de ani, a fost bătut crunt în luna septembrie 2009 de doi poliţişti. „S-au oprit sub un pod, m-au scos din maşină şi m-au ţinut numai în picioare”, a fost declaraţia acestuia. În luna mai a acestui an, poliţiştii aceleiaşi secţii au ridicat un şofer de la Transurb de acasă şi l-au sechestrat în urma unui telefon anonom prin care era reclamat că ar fi băut o bere.

Mai mult, în luna iulie, un bărbat a decedat în secţia de poliţie în timp ce era ampretat în urma participării la un furt de materiale din combinatul siderurgic. În anul 1999 un grup de rromi au bătut crunt o familie ai cărei membri au spus că grupul de bătăuşi lucra mână în mână cu poliţiştii de la Secţia 4 de Poliţie din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite