La Galați, lumea interlopă dispune cum vrea de autorităţi şi de legi. Citește cazul șocant al familiei Radu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au depus mărturie împotriva reţelei de carne vie condusă de Mariana Baboş, membrii unei familii sunt evacuaţi din apartamentul care va reveni proxenetei. Drept mulţumire că au ajutat-o, justiţia îi va executa silit pe martori oferind apartamentul acestora interlopilor judecaţi.

Dacă în statele civilizate martorii împotriva mafiei beneficiază de protecţie, în România aceştia ajung să fie "daţi în primire" lumii interlope împotriva căreia depun mărturie, chiar de către justiţie. În urmă cu aproape o lună, vă prezentam cazul familiei Radu care era martoră împotriva unuia dintre cele mai importante clşanuri interlope care face bani din trafic de persoane.

Este vorba de gruparea infracţională condusă de gălăţeanca Mariana Baboş (cunoscută cu numele popular de Mariana Curdefier), grupare care după cum a rezultat din ancheta efectuată de DIICOT dispune de conexiuni internaţionale, în special în Spania.


Mafia lasă martorii pe drumuri


După mărturia oferită procurorilor de către membrii familiei Radu, unul dintre adjuncţiii Marianei Baboş, Anica Lovin, a reclamat la poliţie că soţia şi fiica martorului Marin Radu i-au furat din casă aur în valoare de 8.000 lei. Pentru că justiţia a dat câştig de cauză reprezentanţilor mafiei, familei Radu i se scoate locuinţa la licitaţie pentru recuperarea despăgubirii de 8.000 lei, stabilite de judecătoarea Mihaela Dăscălescu.

La scurt timp după ce executorul judecătoresc Constantin Micu a redus preţul iniţial al apartamentului fostului martor, de la 100.000 lei, la 75.000 lei, s-a prezentat să-l cumpere chiar Anica Lovin.


"Anica Lovin este angajată la Salubritate şi deşi are un salariu modic ea a declarat că a cumpărat din veniturile proprii cateva kilograme de aur! În plus, acum are un miliard (n.r. - lei vechi) ca să-mi cumpere casa", ne-a mai declarat Marin Radu.

Avocatul familiei Lovin în procesul privind traficul de carne vie, este de altă părere. "Acuzaţiile sale sunt urmarea celor făcute de Anica Lovin împotriva lui. Prin urmare, eu cred că este subiectiv", afirmă Gigel Potrivitu, avocat.

CSM a început verificări în acest caz

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) analizează corectitudinea anchetei realizate de procurori în acest caz. Dinu Gâlcă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi şi naşul avocatului tradiţional al lumii interlope de la Galaţi, Gigel Potrivitu, este verificat în acest caz pentru că ar fi evitat cercetarea clanului interlop.


Un alt aspect verificat de CSM se referă şi la judecătoarea Mihaela Dăscălescu, care a judecat şi condamnat martori din cauza cărora a fost reţinută şi anchetată fiica ei, Andra Juncu, şi aceasta implicată în activitatea reţelor de prostituţie din Spania.


"Ca urmare a verificărilor efectuate de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost identificată o plângere formulată de Marin Radu şi înregistrată sub numărul 1261/IJ/2010. Cu privire la această sesizare, se efectuează verificări", ne-a declarat Carmen Georgică, de la Biroul de informare publică, din cadrul CSM.


Cine este Mariana Baboş


Gălăţeanca supranumită şi „Mariana Curdefier" este cunoscută încă din anii '80 drept lidera prostituatelor din urbea noastră. După revoluţie, ajutată de bucureşteanul Dragoş Stângă, şi-a extins reţeaua de prostituate în toată ţara, iar ulterior şi peste peste hotare, în regiunea Alicante, din Spania. Asta până în anul 2007, când reţeaua a fost distrusă de procurorii DIICOT. Actualmente, procesul împotriva întregii reţele se judecă la Tribunalul Galaţi. Cu o singură excepţie, toţi membrii reţelei de prostituţie sunt judecaţi în libertate, membrii săi nefiind consideraţi un pericol public.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite