Galaţi: Parcare supraetajată, în valoare de 1,85 milioane de lei, în stand-by din cauza "falşilor moştenitori"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe acest teren urmează să se construiască prima parcare supraetajată din Galaţi  Foto: Corina Misăilă
Pe acest teren urmează să se construiască prima parcare supraetajată din Galaţi Foto: Corina Misăilă

Primul parking modern, în valoare de 1,85 milioane de lei, este blocat din cauza retrocedărilor. Construcţia ar urma să aibă subsol, parter şi patru etaje, întinzându-se o pe o suprafaţă de 875 metri pătraţi.

CITIŢI ŞI:

La Galaţi, 120.000 euro au fost risipiţi pe 250 parcări inutile, în care încape o jumătate de maşină

Prima super-parcare etajată din sud-estul României se va construi la Galați

Mega-investiţie: 1,85 milioane de euro pentru o parcare supraetajată

Primarul Dumitru Nicolae susţine că proiectul a fost mult întârziat din cauza faptului că au „apărut peste noapte” mai mulţi moştenitori care au revendicat terenul.

Falşi moştenitori

 „Respectivii moştenitori aveau terenurile la un kilometru distanţă, nu acolo unde va fi parcarea. Multe astfel de cereri de retrocedări nefondate ne-au întârziat să punem pe picioare astfel de proiecte. Sunt anumite persoane care vânează terenurile din municipiu. Domnul Boldea este una dintre aceste persoane”, a spus Dumitru Nicolae.

În replică, Mihail Boldea susţine că e o minciună, în primul rând pentru că pe terenul respectiv nu se poate construi o parcare: „Eu ştiu că cineva din Primărie revendicase acel teren, dar acolo nu se poate construi. E o minciună. Chiar cei de la ICMRS mi-au spus că au vrut să construiască acolo nişte blocuri şi nu au putut din cauză că sunt foarte multe ţevi”.

Mitică Budescu, Şeful Serviciului Revendicări, spune că experţii sunt de foarte multe ori în complicitate cu falşii moştenitori şi din acest motiv multe proiecte ale municipalităţii sunt blocate. 

„Unele expertize prezentate instanţei sunt fantezii. Nu ştiu dacă sunt falşi moştenitori. Problema este că văd un teren liber şi, dacă coincide cu zona, strada, pe care a avut bunici, străbunici, vine şi cere terenul în instanţă. Cu mine nu le-a mers pentru că eu am planuri vechi din 1960-1970 şi fac comparaţie cu situaţia actuală”.

Conform proiectului, parcarea va beneficia de un sistem de control al accesului, cu barieră şi aparat de taxare şi o instalaţie de detecţie şi alarmare în caz de incendiu.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 7.588.771,48 lei, urmând să se amenajeze 112 de locuri de parcare pe o suprafaţă de 875 de metri pătraţi. Lucrările ar trebui executate  în 12 luni. Nu vă putem spune, însă, când vor începe lucrările. Finanţarea se va realiza în procent de 98% din fonduri structurale, 2% urmând să fie contribuţia de la bugetul local.

Proiecte eşuate

Primele parcări supraetajate au fost anunţate de reprezentanţi ai municipalităţii încă din 2006, printre amplasamentele vizate numărându-se cele de lângă Spitalul Judeţean, din dreptul Arenei de Box de pe strada Domnească, din preajma Tribunalului şi a Poliţiei Rutiere.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite