Prima super-parcare etajată din sud-estul României se va construi la Galați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria ia împrumut de la Erste Bank pentru ridicarea unor parcări supraetajete, prima de acest gen din sud-estul României. Se vor face astfel minim 5.000 de locuri de parcare noi în municipiul Galaţi, iar primarul Nicolae crede că împrumutul este absolut necesar.

Şeful municipalităţii a purtat o serie de discuţii cu directul Erste Bank România, grupul bancar din Austria care deţine şi Banca Comercială Română, pentru a putea ajunge la o înţelegere în ceea ce priveşte împrumutul.

Nemulțumiri: Bătaie pe locurile de parcare/Vezi aici cum arată cea mai mare parcare modernizată din oraș


„Nu am stabilit o sumă, pentru că noi dorim să luăm cât mai mulţi bani, dar trebuie să vedem şi în ce condiţii ni se dă împrumutul", a declarat Dumitru Nicolae, primarul muncipiului Galaţi.


Municipalitatea are în plan ridicarea a 5.000 de locuri de parcare în parcaje supraetajate ce vor fi amplasate în zonele aglomerate ale oraşului.
„Eu vreau să ridic minim 5.000 de locuri, iar locaţiile vor fi stabilite în perioada următoare. Astfel de parcări vor fi răspândite prin tot oraşul", a mai adăugat primarul.


Primul parcaj supraetajat se va ridica lângă Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu", în Ţiglina I. Acest proiect a fost mult întârziat din cauza faptului că terenul a fost revendicat.


„S-a dovedit în instanţă că a fost rea intenţie. Persoana care a revendicat avea teren la un kilometru distanţă, nu acolo unde va fi parcarea. Multe astfel de cereri de retrocedări nefondate ne-au întârziat să punem pe picioare astfel de proiecte", a explicat Dumitru Ncolae.


Reamintim că primele parcări supraetajate au fost anunţate de reprezentanţi ai municipalităţii încă din anul 2006, printre locaţiile vizate erau: lângă Spitalul Judeţean, în dreptul Arenei de Box de pe strada Domnească, în preajma Tribunalului şi în dreptul Poliţiei Rutiere.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite