Mega-investiţie: 1,85 milioane de euro pentru o parcare supraetajată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia ar urma să aibă subsol, parter şi patru etaje, întinzându-se o pe o suprafaţă de 875 metri pătraţi.

Primul parking modern, de tip occidental, se va construi în vecinătatea Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu”, în Ţiglina I. Primarul Dumitru Nicolae susţine că proiectul a fost mult întârziat din cauza faptului că au „apărut peste noapte” mai mulţi „moştenitori” care au revendicat terenul.

„S-a dovedit în instanţă că a fost rea intenţie. Persoana care a revendicat, avea teren la un kilometru distanţă, nu acolo unde va fi parcarea. Multe astfel de cereri de retrocedări nefondate ne-au întârziat să punem pe picioare astfel de proiecte", a explicat Nicolae.

Parcarea va beneficia de un sistem de control al accesului cu barieră şi aparat de taxare, instalaţii electrice şi de iluminat, rampe pentru persoane cu dizabilităţi şi o instalaţie de detecţie şi alarmare în caz de incendiu.
Valoarea totală a investiţiei se ridică la 7.588.771,48 lei, urmând să se amenajeze 112 de locuri de parcare pe o suprafaţă de 875 de metri pătraţi.

Lucrările ar urma să se execute în 12 luni. Nu vă putem spune, însă, din ce moment încep lucrările. Finanţarea se va realiza în procent de 98% din fonduri structurale, 2% urmând să fie contribuţia de la bugetul local.

Primele parcări supraetajate au fost anunţate de reprezentanţi ai municipalităţii încă din 2006, printre locaţiile vizate erau: lângă Spitalul Judeţean, în dreptul Arenei de Box de pe strada Domnească, în preajma Tribunalului şi în dreptul Poliţiei Rutiere.

Autorităţile locale sunt puse în dificultate privind găsirea locurilor în care se vor afla viitoarele parcări, întrucât Galaţiul a fost oraş negustoresc, iar acum oraşul vechi pare să fie revendicat bucată cu bucată de urmaşi ai foştilor proprietari. 

Vox: „Multe cereri de retrocedări nefondate ne-au întârziat să punem pe picioare astfel de proiecte", Dumitru Nicolae, primar

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite