Galaţi: (FOTO) Un corp de clădire al Şcolii 15, proaspăt renovat din fonduri Phare, stă să se prăbuşească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imobilul respectiv a fost distrus din cauza unei conducte de apă. Primăria Galaţi a comandat de urgenţă un studiu geotehnic pentru a stabili dacă imobilul mai poate fi consolidat.

Pericol pe strada Alexandru Cernat!. Din cauza unei conducte de apă, o bucată din şosea şi trotuar s-a surpat, iar un corp de clădire care aparţine Şcolii Gimnaziale nr.15 a fost grav deteriorat.

Ambiţia unui copil în scaun cu rotile:„Cândva o să alerg!”

Ploile şi ISPA surpă Faleza / A mai apărut o surpare pe Faleza Superioară a Dunării

Galaţi: „Şcoala după şcoală” ajută elevii să facă performanţă

Conducerea unităţii se teme că reprezentanţii municipalităţii ar putea recurge la soluţia extremă: demolarea imobilului.

Clase insuficiente

 „Noi încercăm să salvam corpul acela de clădire, deoarece avem mare nevoie de el. Acolo trebuia să se mute o clasă de a I-a.

Deocamdată am găsit o soluţie pentru a nu fi afectată activitatea şcolară şi i-am îngrămădit în altă clase. Avem doar cinci clase, dar sunt insuficiente. Cu siguranţă avem nevoie de acel corp de clădire”, ne-a declarat prof. Luminiţa Tcaciuc, directorul unităţii şcolare.

image

Paguba este cu atât mai mare cu cât respectivul imobil a fost renovat şi igienizat în în urmă cu doi ani, în baza unui proiect Phare.

 „Acolo a funcţionat o vreme o clasă în regim after- school şi mai făceam pregătire suplimentară cu copiii. Nu vom accepta în niciun caz demolarea imobilului. Cei de la Apă Canal şi Primărie au început o investigaţie şi aşteptăm rezultatele”, a mai precizat Luminiţa Tcaciuc.

Niţă Podaru, directorul tehnic al SC Apă Canal, ne-a declarat că incidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri. Un martor ocular a sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a anunţa că o conductă de apă s-a spart.

image

„Este vorba de o conductă foarte veche, din anul 1910. O echipă s-a deplasat la faţa locului pentru a face măsurători şi a îngrădi zona surpată. Deocamdată se stabilesc cauzele, iar în perioada imediat următoare vor începe lucrările pentru stabilizarea terenului”, a spus Niţă Podaru.

După o primă estimare, circa 100 de metri pătraţi de şosea au fost afectaţi. Întrucât conducta aparţine SC Apă Canal, cel mai probabil, pagubele vor fi plătite de societatea în cauză.

Studiu geotehnic

image

Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, ne-a declarat că municipalitatea a comandat de urgenţă un studiu geotehnic pentru a se stabili dacă imobilul mai  poate fi consolidat.

După aceea se va trece la decopertarea străzii afectate: „În funcţie de rezultatele studiului geotehnic şi al expertizei, se va decide soarta clădirii”.

Atenţie! Surpare periculoasă în dreptul blocului K7, din Micro 21

Galaţi: Hrubele de sub oraş surpă bugetul ISPA

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite