Noile radare ale Poliţiei concurează Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Am testat noile radare ale Poliţiei prin Galaţi-foto Bogdan Dimofte
Am testat noile radare ale Poliţiei prin Galaţi-foto Bogdan Dimofte

Noile aparate sunt atât de performante încât pot imortaliza pe suport digital chiar şi chipurile vitezomanilor, nu doar bolizii cu care gonesc. Celebrele maşini de 35.000 de euro care aparţin Poliţiei sunt pe cale să creeze o nouă modă printre şoferi: socializarea prin intermediul staţiilor de emisie recepţie

Conform şoferilor profesionişti, care utilizează acest gen de comunicare de mai mulţi ani, ca antidot împotriva radarelor, avertizarea prin staţie este nu doar utilă, ci şi plăcută.

De pildă, la drumurile lungi, când nu ai niciun pasager în maşină, poţi dialoga prin staţie cu alţi şoferi şi astfel scade riscul de a adormi la volan iar timpul trece mai repede.

CITIŢI ŞI:

VIDEO-Drivetestul oficial al noii Dacii Duster

Trabantul electric, ultima găselniţă


„Am un asemenea aparat de mai bine de doi ani. Staţia de emisie-recepţie este de folos mai mult în afara localităţii, la drum lung, deoarece, în oraş, maşinile de poliţie sunt mai greu de depistat", ne-a spus Florin Iordache, şofer profesionist.


Noile radare al Poliţiei Rutiere sunt foarte greu de detectat, din cauza tehnologiei lor performante, detectoarele radar avertizând şoferii când deja este prea târziu.


Marian Alexandrescu, şofer amator, a declarat :

„Am avut detector radar, mi l-au furat din maşină şi nu mi-am mai luat altul, deoarece nu am mai simţit nevoia. Depinde foarte mult de preţul staţiilor de emisie-recepţie. De pildă, daca e până-n trei milioane de lei, poate mi-aş lua, dar mai mult nu aş plăti pentru simplul fapt că mai există şi celălalt sistem de comunicare între şoferi, cel al flashurilor , care nu costă nimic".


Momentan radarele Poliţiei sunt în testare, fiind folosite de oamenii legii doar pentru supravegherea traficului, urmând ca, în termen de aproximativ o lună, să intre efectiv în funcţiune.


Participanţii la trafic trebuie să înţeleagă că aceste radare sunt foarte utile pentru prevenirea accidentelor rutiere. Dacă şoferii ştiu că nu le pot detecta cu echipamente convenţionale, vor reduce viteza şi astfel se poate reduce riscul producerii evenimentelor neplăcute", a spus comisarul şef Mitică Petcu, seful Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.

Noile radare sunt fixate pe Logan


Noile radare dispun si de o camera video performanta care poate izola dintr-un grup imaginea obiectului în miscare dintr-un grup. Astfel, "cade" şi motivaţia măsurării "la gramada" in cazul contestatiilor.


Alternativa: walkie-talkie


Una dintre cele mai ieftine staţii emisie-recepţie, considerată de mulţi ca având cel mai bun raport calitate preţ, costă 219 lei şi are o rază de aproximativ zece kilometri. În acest preţ sunt incluse toate accesoriile necesare montării pe autoturism.


Prin comparaţie, cel mai scump echipament de acest gen are un preţ se ridică la 1483.5 lei. Astfel de echipamente pot fi comandate on-line, dar pot fi achiziţionate şi din magazinele de electronice.


„E util să ai o astfel de staţie. Afli sau nu unde sunt radarele, dar pe lângă asta, mai poţi să intri în interacţiune cu alţi şoferi şi, cine ştie , poate îţi găseşti şi marea iubire", a râs Romică Mihai. În acest moment, Poliţia Rutieră Galaţi are în dotare patru radare noi, Brăila cinci, Vrancea şase, iar Buzăul zece.

Radarele filmează tot ce mişcă pe şosele

Date tehnice impresionante


Datorită tehnologiei GPS, noile aparate aflate, de anul acesta, în dotarea Poliţiei Rutiere vor avea mereu inscripţionate pe ecran poziţia geografică a autoturismului urmărit.

Cinemometrele Autovision BEE III funcţionează în banda K (33.8GHz + 100 MHz). De asemenea, aceste aparate dispun şi de camere video performante, care izolează imaginea obiectului în mişcare dintr-un grup, iar distanţa de măsurare a vitezei este de până la 1.5 kilometri.

De asemenea, conform forumului politisti.ro, funcţia Directional stationary mode permite aparatului să stabilească şi să monitorizeze viteza de deplasare a unui vehicul diferenţiând cele două sensuri de mers.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite