Radarele filmează tot ce mişcă pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia rutieră va supraveghea traficul
Poliţia rutieră va supraveghea traficul

Poliţiştii au infirmat zvonurile cu privire la faptul că aparatele radar intrate ieri în dotarea Serviciului Rutier nu pot fi detectate. Şefii din Inspectoratul de Poliţie nu  s-au ferit să spună deschis acest lucru pentru că imediat au făcut precizarea că aparatele nu pot fi fentate.

În acest moment 90 % din maşinile de poliţie sunt dotate cu aparate radar, astfel că şoferilor obişnuiţi să calce acceleraţia mai mult decât este permis le va fi foarte greu să evite sancţiunile. Cele mai noi, zece autoturisme Dacia Logan MCV repartizate judeţului Buzău, au pornit ieri în prima misiune.

Radarele cu care sunt echipate sunt de ultimă generaţie şi potrivit datelor tehnice au capacitatea de a înregistra audio şi video timp de 30 de ore. Aparatele se deosebesc de cele vechi prin faptul fiind extrem de rapide lansează unda radar în momentul în momentul în care o maşină depşeşte limita de viteză, iar şoferul nu mai are timp să reducă viteza. „ Nu dorim să se spună că Poliţia devine mai periculoasă cu noile maşini. Vrem doar ca prin utilizarea radarelor performante să creştem gradul de siguranţă rutieră”, ne-a declarat comisarul şef  Laurenţiu Pantazi, adjunctul şefului IPJ.

Radare ascunse în maşini neinscripţionate


Trei dintre maşinile noi ale Poliţiei Rutiere vor acţiona numai în municipiul Buzău celelalte fiind trimise să patruleze în localităţi şi pe drumurile din judeţ. Este vizat în special DN2 E85, unde au loc cele mai multe accidente grave, cunoscut drept „şoseaua morţii”. În paralel poliţiştii vor folosi şi maşinile vechi, dar şi autoturisme neinscripţionate, prevăzute cu aparate radar.    


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite