Mâine începe la Galaţi marea vânătoare de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.500 de voluntari gălăţeni speră ca printr-un proiect împrumutat de la alţi vecini europeni să cureţe judeţul, într-o singură zi, de grămezile de gunoi. Acţiunea se numeşte „Let's do it Romania”  şi se va desfăşura şi în restul ţării. 

CITIŢI ŞI:

Fiţi pe fază: Sâmbătă, la Galaţi, începe vânătoarea de gunoaie

La Galaţi începe vânătoarea de gunoaie!

Primăria Galaţi sprijină cel mai mare proiect de ecologizare a României

Echipa de organizatori îi va aştepta pe voluntari începând cu ora 9.00 în parcarea de la Mcdonald’s , unde vor primi echipamentul necesar şi, cu ajutorul autobuzelor Transurb, se vor deplasa în locurile de unde urmează să fie strâns gunoiul.

Gălăţenii dornici să ajute sunt aşteptaţi să vină cu maşinile proprii (dotate eventual cu sistem GPS). „Elevi, studenţi, profesori, angajati, autorităţi şi companii sunt asteptaţi în ziua 25 septembrie să demonstreze că Galaţiul poate avea o nouă imagine, una curată”, ne-a declarat Laura Oancă, coordonatorul judeţean „ Let's do it Romania” .

Organizatorii ştiu deja untrebuie să acţioneaze cu prioritate  „Au fost identificate 130 de mormane de gunoaie la nivelul judeţului, care au diferite mărimi, şi anume de la doi saci până la 300 de saci, care sâmbătă vor fi strânse şi vor fi depozitate la gropile de gunoi autorizate. Cel mai mare morman de gunoi a fost identificat în zona Tecuci-Matca şi are dimensiunea de aproximativ 300 de saci”, a spus Laura Oancă.

Sprijin de peste tot

Sacii colectaţi de voluntari vor fi lăsaţi la marginea drumului principal de unde vor fi preluaţi de maşinile de salubritate şi duşi la bazele de colectare din judeţ.

Proiectul este sprijinit de Primăria Galaţi, Consiliul Judeţului, Prefectură, Jandarmerie, instituţiile de mediu, dar şi de cotidianul „Adevărul de Seară”.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite