La Galaţi începe vânătoarea de gunoaie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de voluntari gălăţeni vor încerca să cureţe judeţul Galaţi de gunoaie, într-o singură zi: 25 septembrie.  Acţiunea face parte din proiectul „Let's do it Romania”, desfăşurat în toată ţara. Pentru început echipa “Let’s Do It!”  din Galaţi lucrează la realizarea hărţii deşeurilor din judeţ.

Se caută voluntari

Astfel, toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie şi, mai ales, doresc să aibă un oraş curat, sunt încurajaţi să se înscrie pe site-ul  „Let's do it Romania”, la secţiunea “Implică-te!”.

Conform organizatorilor, pe plan local, dintr-un total de 18 trasee, până acum au fost identificate doar trei.

„Alte judeţe sunt foarte avansate, la noi proiectul este încă la început. De aceea, ne-am decis să formăm o echipă, să ne mobilizăm şi să arătăm că se poate. În prezent, lucrăm la întocmirea unei hărţi a deşeurilor. Aşteptăm să se înscrie câţi mai mulţi voluntari”, ne-a spus Silviu Negoiţă, unul dintre organizatori.

Tinerii voluntari au cerut şi ajutorul autorităţilor locale: „Este nevoie de implicarea tuturor, altfel nu vom reuşi să scăpăm oraşul de gunoaie”, ne-a spus unul dintre voluntari.  Dacă proiectul va avea succes, organizatorii spun că va fi cea mai mare acţiune ecologică  care a avut loc vreodată în judeţul Galaţi.

Idee estoniană

Mişcarea „Let’s Do It!” a pornit, acum doi ani, de la ideea unui estonian, care, alături de doi prieteni, a mobilizat 50.000 de oameni care au făcut curăţenie într-o singură zi.

Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite