Fiţi pe fază: Sâmbătă, la Galaţi, începe vânătoarea de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de voluntari gălăţeni vor încerca să cureţe judeţul Galaţi de gunoaie, într-o singură zi: 25 septembrie.  Acţiunea face parte din proiectul „Let's do it Romania”, desfăşurat în toată ţara.

Conform coordonatorului judeţean, Laura Oancă, sunt asteptaţi peste 1000 de voluntari dornici de a face o schimbare. Aceştia vor fi echipaţi de catre organizatori cu mănuşi şi saci.

CITIŢI ŞI :

La Galaţi începe vânătoarea de gunoaie!

Primăria Galaţi sprijină cel mai mare proiect de ecologizare a României

„Voluntarii dornici să ajute sunt asteptaţi să vină cu maşinile proprii precum şi câte un sistem GPS pentru fiecare maşină.  Elevi, studenţi, profesori, angajati, autorităţi şi companii sunt asteptaţi în ziua 25 septembrie să demonstreze că România poate avea o nouă imagine, una curată”, ne-a declarat coordonatoarea proiectului.

Echipa de organizatori îi va aştepta pe voluntari începând cu ora 09:00 în parcarea de la Mcdonald’s în ziua de 25 Septembrie. Organizatorii vor prezenta voluntarilor măsurile de siguranţă urmând ca mai apoi să li se împartă traseele unde pot fi găsite mormanele de gunoi.

 După care, înarmaţi cu saci, mănuşi şi maşini vor porni în curăţarea judeţului. Sacii colectaţi de voluntari vor fi lăsaţi la marginea drumului principal de unde vor fi preluaţi de către maşinile de salubritate şi duşi la bazele de colectare din judeţ.

Cel mai mare morman de gunoi a fost identificat în comuna Matca din municipiul Tecuci.

Idee estoniană

Mişcarea „Let’s Do It!” a pornit, acum doi ani, de la ideea unui estonian, care, alături de doi prieteni, a mobilizat 50.000 de oameni care au făcut curăţenie într-o singură zi.

Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010).




Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite