Gerul năprasnic amputează mâini şi picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci gălăţeni au ajuns în stare gravă la spital, cu degerături la mâini şi la picioare. Medicii au fost nevoiţi să le aputeze degetele a doi dintre  pacienţi.

NU RATA:

Victimă a gerului. Un copil a ajuns în hipotermie, la spital

Iarna şi temperaturile extrem de scăzute îşi arată colţii. Cinci bărbaţi, unul din municipiu şi patru din judeţ, au ajuns la spital cu degerături după ce au riscat să stea în ger, îmbrăcaţi sumar, fără mănuşi şi fără încălţăminte călduroasă. Dintre aceştia, trei au fost internaţi, starea lor fiind mai gravă, iar doi au rămas fără degetele de la mâini sau picioare.

citeşte şi:Nu scăpăm de ger nici în următoarele 48 de ore

Gerul portocaliu face primele victime

Botoşani: Au supravieţuit nopţii siberiene!

Constanța: Sute de constănțeni au ajuns la spital cu fracturi grave

Nicu Munteanu, în vârstă de 61 ani, din comuna gălăţeană Frumuşiţa, se afla în starea cea mai gravă, medicii fiind nevoiţi să-l lase fără degetele de la ambele mâini.

“Am făcut treabă prin gospodărie şi nu am şimţit nimic. Mi-au îngheţat degetele. Acum am rămas fără ele”, a spus Nicu munteanu.

Celălalt bărbat care a căzut victim a gerului este Constantin Mocanu, în vârstă de 58 de ani, din Bereşti, care şi-a pierdut degetele de la piciorul stâng.

Cel de-al treilea bărbat, care a rămas internat în spital, a scăpat puţin mai ieftin, pentru moment. Marian Vulpe de 35 ani, din Ciorăştii Vechi, riscă să-i fie şi lui amputate două degete de la mână.

“S-au prezentata cinci bărbaţi cu degerături, dar trei au rămas internaţi în spital. Gerul îşi arată dinţii. Doi deja au avut degetele de la mâini şi de la picioare amputate”, a declarat Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

În zilele următoare, temperaturile nu dau semen să crească, aşa că medicii îi sfătuiesc pe gălăţeni să nu stea prea mult în frig.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite