Botoşani: Gerul portocaliu face primele victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Hlipicei a murit îngheţat în curtea casei, iar mai multe perspane au ajuns la spital cu degerături la mâini şi picioare. Toate victimele gerului  au consumat alcool.  

Citeşte şi:

Au supravieţuit nopţii siberiene!

Degeraţii şi cardiacii au umplut spitalele

Sute de elevi trimişi acasă din cauza gerului!

După ce la Botoşani au fost întregistrate temperaturi de -30 de grade Celsius, medicii de la Spitalul Judeţean Mavromati se aşteaptă la un val de persoane care vor trebui internate cu degerături. Deja, Secţia de Chirurgie Plastică începe să se umple cu botoşăneni care au suferit degerături din cauza gerului. Aproape toate persoanele care au fost internate au recunoscut că au consumat băuturi alcoolice.

Dimieaţă a ajuns la spital şi  Mihai Caşta din satul Bobuleşti. Tânărul de 39 de ani a petrecut toată duminica cu nişte prieteni veniţi de la muncă din Italia care l-au cinstit la cârciuma satului. Beat criţă, pe la ora 17.00, tânărul s-a pornit spre casă. Cu toate că locuia doar la 50 de metri de bufet, bărbatul susţine că s-a rătăcit şi că la un moment dat a căzut mort de beat  în zăpadă. A zăcut în frig timp de şapte ore până când a dat peste el un vecin care l-a adus la spital. "Cred că oi fi băut de unul singur cel puţin un litru de vodcă. După ce m-am îmbătat am plecat spre casă. Eram beat cui şi am luat-o în sens opus. Până la urmă am găsit drumul, dar când mai aveam vreo 30 de metri până acasă am căzut ca secerat şi nu mai ştiu nimic. Pe la 12 noaptea m-a găsit un vecin şi aşa am ajuns la spital." povesteşte tânărul.

Şi pe secţia de Terapie Intensivă a fost internat un bâtrân de 80 de ani care a îngheţat în casă de frig. Medicii  spun că bătrânul avea temperatura corpului de 24 de grade şi că era băut.

A fost înregistrat şi primul deces din cauza gerului. Costel Averiţei, de 50 de ani a fost găsit căzut  în curtea casei sale din comuna Hlipiceni. Bărbatul consumase băuturi alcoolice şi era aproape îngheţat când a fost desoperit de vecini. Cu toate că a fost dus de urgenţă la spital, bărbatul a decedat.  De aceea, medicii nu recomandă pe astfel de geruri să se consume băuturi alcoolice.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite