Constanța: Sute de constănțeni au ajuns la spital cu fracturi grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clinica de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este supraaglomerată. Saloanele au devenit neîncăpătoare pentru oamenii care au avut ghinionul să se aleagă cu fracturi în urma căzăturilor pe gheață.

Clinica de Ortopedie are numai 40 de paturi, în ciuda faptului că deservește pacienţii din două judeţe. În aceste condiții, bolnavii așteaptă plecarea unui pacient pentru eliberarea unui pat.

În saloanele de patru paturi sunt internaţi cel puţin opt bolnavi. În tot acest timp, cei trataţi ambulatoriu nu au noroc, stau la coadă în frigul din policlinic şi îşi usucă ghipsul la radiatoare.

Deşi Ortopedia ar putea fi extinsă şi renovată ca şi celelalte secţii din spital, conducerea insituţiei se plânge de lipsă de fonduri. „Au fost peste 150 de cazuri. Mulți dintre ei au fost tratați în regim ambulatoriu, au primit tratament și li s-au montat aparate gipsate. Unii au rămas internați în Ortopedia de la noi și altii au fost trasferați la Eforie Sud“, a dr. declarat Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

Conducerea unității spitalicești a decis ca o parte dintre pacienți să fie internați în secția de Chirurgie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite