Monstrul care și-a măcelărit soția însărcinată a primit 12 ani de pușcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Galați l-a condamnat pe Florin Oană pentru vătămarea corporală gravă și tentativă de omor. Din păcate, soția lui, Elena, a rămas paralizată pe viață din cauza rănilor extrem de grave suferite.

Oribila faptă s-a petrecut în urmă cu doi ani, când Florin Oană (37 ani) și-a măcelărit soția, la propriu, pentru că aceasta intenționa să-l părăsească. Victima, Elena Oană (27 ani), a fost lovită de mai multe ori cu cuțitul, chiar sub ochii celor două fetițe ale familiei și ai soacrei agresorului, Paraschiva Doroftei, care a fost și ea înjunghiată.

Grav este că lama cuțitului i-a secționat Elenei măduva spinării, iar medicii nu au mai avut ce să facă. Femeia, care în momentul agresiunii era însărcinată în luna a cincea, a rămas paralizată.

35 de ani de închisoare pentru doi gălățeni care au ucis o tânără și i-au incinerat trupul

Cazul a provocat în aprilie 2010, când s-a întâmplat toată povestea, o adevărată isterie în satul Furceni, de unde este familia Oană. Sătenii au fost la un pas să-l linșeze pe agresor, care a fost lăsat în stare de libertate mai multe zile, deoarece medicii încă nu aflaseră cât de grav este diagnosticul victimei.

A fugit din țară

Florin Oană a profitat de lipsa de reacție a medicilor și oamenilor legii și, la trei zile după oribila faptă, a reuşit să fugă din ţară. A fost identificat undeva în Italia şi a fost extrădat în România în urmă cu un an, la doar câteva zile după ce era condamnat, în lipsă, la 13 ani şi jumătate de închisoare.

Odată ajuns în boxă, Florin Oană a solicitat rejudecarea procesului, pe motiv că înjunghierea soției lui ar fi fost de fapt un accident. „E un animal! Ce accident? A dat de 5-6 ori cu cuțitul sub ochii mei", a declarat soacra agresorului care, cum spuneam, și ea a fost înjunghiată.

Florin Oană le-a spus magistraţilor că regretă ceea ce a făcut. El a declarat că Elena l-a părăsit de două ori și că în ziua în care s-a petrecut agresiunea a fost atacat de cele două femei.

Mai mult, el susţine că a fost sunat de câteva ori, înainte de incident, de un bărbat, care i-ar fi spus să o lase pe Elena în pace şi că fetele nu ar fi ale lui.

Le-a înjunghiat sub ochii copiilor

Trist este că familia Oană s-a destrămat practic în urma cumplitei fapte a „capului” ei. Fetele familiei, trei la număr (a treia s-a născut la trei luni după incident), au foat luate de Protecția Copilului și sunt acum în grija unui asistent maternal din Bacău.

Și mai trist pentru copilițe este că și asistentul maternal vrea să renunțe la ele, deci vor rămâne din nou ale nimănui.

Judecătorii Tribunalului Galați l-au condamnat, în rejudecare, pe Florin Oană la 12 ani de închiasoare. Ele este deja încarcerat, de circa un an în penitenciarul de Maximă siguranță Galați.

Din păcate, viețile distruse ale soției și ale celor trei fetițe ale lui nu le mai repară nicio instanță din lume...

CITEȘTE ȘI

FOTO Succes medical la Galați! S-a născut a doua oară după ce medicii i-au reconstruit craniul!

Caz incredibil la Galaţi! O fetiţă de 13 ani a dormit, atenţie, 100 de ore consecutiv, din cauza bolii de care suferă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite