FOTO Succes medical la Galați! S-a născut a doua oară după ce medicii i-au reconstruit craniul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Pralea la mai puțin de 20 de ore de la operația de reconstrucție.
Daniel Pralea la mai puțin de 20 de ore de la operația de reconstrucție.

Un tânăr de 28 de ani din Galați are șansa unei noi vieți, datorită priceperii unui medic care i-a redat înfățișarea umană. Pacientul, victimă a unei agresiuni care l-a mutilat în urmă cu aproape trei ani, se simte bine și va putea ca în curând să își pună în aplicare planurile de căsătorie.

Daniel Pralea, de 28 de ani, este din comuna Vârlezi, județul Galați și în urmă cu aproape trei ani a fost bătut de un consătean.

"Eram pe stradă, în sat, și cineva mi-a dat cu o furcă în cap. Am stat în comă trei săptămâni", ne povestește Daniel.

Tânărul a fost operat atunci la Spitalul de Urgență din Galați, de neurochirurgul Corneliu Marinescu. Intervenția la cap a fost extrem de grea deoarece craniul pacientului era înfundat, multe bucățele de os înfingându-i-se în creier.

image

"S-a impus atunci extragerea oaselor din creier. În urma primei intervenții neurochirurgicale, pacientul a supraviețuit și a urmat câteva luni de recuperare la centrul special de la Mangalia", ne-a dezvăluit doctorul Corneliu Marinescu.

În urma intervenției chirurgicale care i-a salvat viața, Daniel arămas cu o gaură în craniu de circa 12 centimetri diametru, care îl împiedica să umble cu capul descoperit. Pentru a-și corecta defectul, tânărul a suportat luni o nouă intervenție, în cursul căreia doctorul Marinescu i-a refăcut forma capului.

image

"I-am refăcut osul dintr-un ciment special, folosit în reconstrucțiile osoase. Practic i -am pus un os sintetic, care a regularizat defectul. Este cea mai la îndemână metodă și eficientă, mai ales că leziune ala acest pacient era mare și într-un loc vizibil, care îi strica echilibrul estetic. Acum va arăta perfect normal și va putea avea viața socială pe care și-o dorește", a completat neurochirurgul Corneliu Marinescu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite