Astăzi, deputatul Boldea este citat la DIICOT şi la DNA pentru audieri. Vezi ce poate păţi dacă nu se prezintă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procedura penală în ceea ce-l priveşte pe deputatul gălăţean Mihai Boldea a intrat în linie dreaptă după ce Camera Deputaţilor i-a ridicat, marţi, imunitatea parlamentară. Decizia a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, iar Boldea trebuie să se pună la dispoziţia organelor de cercetare penală.

Ieri după amiază, Mihai Boldea a fost citat la domiciliu pentru a se prezenta astăzi la organele de cercetare penală. Deşi poliţistul care a îndeplinit procedura nu a vrut să spună cui a predat citaţia, se pare că de primire a semnat unul dintre fraţii Boldea. Cum Valentin, şeful Direcţiei de Sănătate Publică era la acea oră pe drum, dinspre Bucureşti, nu rămâne decât ipoteza că fie a semnat chiar Mihai Boldea, fie fratele lui mai mic, George Ştefan Boldea.

Procurorii DIICOT îl acuză pe deputatul Boldea de comiterea a 10 fapte penale deosebit de grave. Vezi ce conţine rechizitoriul

Cert este că astăzi Mihai Boldea trebuie să se prezinte la Poliţie, în caz riscând o amendă, dar şi reţinerea sau chiar arestarea.

Potrivit procedurilor juridice, dacă o persoană împiedică desfăşurarea unei anchete penale (inclusiv prin neprezentarea pentru audieri), atunci procurorii pot dispune reţinerea acelei persoane pentru 24 de ore şi chiar pot solicita judecătorilor un mandat de arestare preventivă. În aceste condiţii, citarea pentru audieri a lui Mihai Boldea este o capcană pregătiră de către anchetatori tânărului deputat. Dacă se prezintă, este posibil să aibă deja pregătit mandatul de reţinere. Dacă nu se prezintă, vor fi create noi condiţii pentru a se cere arestarea şi pentru darea în urmărire.

De asemenea, miercuri dimineaţă, doi reprezentanţi ai DNA au lăsat o citaţie la domiciliul deputatului, care este chemat pentru audieri şi la această instituţie, dat fiind că există indicii că Mihai Boldea ar fi săvârşit şi acte de corupţie.

Creşterea şi descreşterea carierei deputatului Mihai Boldea, avocatul interlopilor

Astăzi, în jurul prânzului va fi clar care va fi soarta lui Mihai Boldea. Cu această ocazie, vom afla şi dacă deputatul se mai află în ţară sau dacă deja a "şters-o", urmându-şi propriul apel către românii frustraţi de situaţia economico-socială din România.

Parlamentul a ridicat imunitatea deputatului Mihai Boldea. El poate fi acum percheziţionat, reţinut sau arestat

Procurorii DIICOT le-au cerut notarilori gălăţeni mai multe documente considerate suspecte, care pot fi probe în „Dosarul Boldea”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite