UPDATE Protestele anti-Băsescu, reluate la Galaţi. Primii au dat tonul revoluţionarii. Li s-au alăturat pensionarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă. Protest revoluţionari Galaţi
Arhivă. Protest revoluţionari Galaţi

Deşi au început ceva mai timid decât în restul ţării, protestele de la Galaţi se dovedesc în final mai aprige.  Luni, după prânz, revoluţionarii gălăţeni au decis să-şi reia protestele începute în decembrie anul trecut şi întrerupte după Crăciun.  Ei s-au adunat în faţa Prefecturii Galaţi. După ora 14.00 sunt aşteptaţi şi alţi gălăţeni la miting.

UPDATE: Trei asociaţii de pensionari au obţinut autorizaţie să protesteze zi de zi la Prefectură.

Citeşte amănunte în linkul de mai jos:

UPDATE Trei asociaţii de pensionarii din Galaţi vor protesta zi de zi în faţa Prefecturii

Apele sunt în continuare tulburi la galaţi în ceea ce priveşte protestele anti-Băsescu şi anti-guvernamentale. După ce, duminică, circa 400 de gălăţeni au protestat pe străzile oraşului şi în faţa Prefecturii mai bine de opt ore, luni protestele au fost reluate.

Imediat după prânz, un mic grup de persoane (în jur de 10) au montat o instalaţie de sonorizare la monumentul Eroilor Revoluţiei de lângă Teatrul Dramatic. Din câte am aflat, este vorba despre revoluţionarii gălăţeni, care îşi reiau protestele începute în decembrie şi întrerupte după Crăciun. Practic ei au un set dublu de revendicări. Primele sunt legate de desfiinţarea drepturilor revoluţionarilor, iar al doilea de nemulţumirea generală a populaţiei, din cauza sărăciei în creştere.

CITEŞTE ŞI

Peste 400 de oameni au mărşăluit duminică ore întregi prin Galaţi, însă nu s-au înregistrat incidente

Protestul de la prânz a luat amploare spre seară/400 de gălăţeni au ieşit să protesteze la Prefectură 

rotest anti-Băsescu la Casa de Cultură/Peste 150 de gălățeni au ieșit în stradă

Se pare că după ora 14.00 în faţa Prefecturii se vor aduna şi alţi gălăţeni care vor protesta spontan împotriva Guvernului şi a preşedintelui Băsescu. Forţele de ordine au confirmat aceste informaţii. De altfel, curtea Prefecturii era, la ora 13.00, plină de jandarmi şi poliţişti pregătiţi pentru o eventuală intervenţie.

Vom reveni cu amănunte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite